Alaşehir'de kutsal topraklara gidecekler bilgilendirildi

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Diyanet İşleri Başkanlığı 2022-2023 Umre Organizasyonu ile Umre yapmak üzere kutsal topraklara gidecek vatandaşlara yönelik Alaşehir İlçe Müftülüğü tarafından seminer düzenlendi. Alaşehir'den kutsal topraklara gidecek umreciler Yıldız Camii Din Görevlisi Alican Uysal nezaretinde yola çıkıp, umrelerini yapacaklar.

Alaşehir İlçe Müftülüğü' ne müracaat ederek, Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek olan 34 umre yolcusu için seminer düzenlendi. Umreye gitmeden önce; umrenin yapılışı, umrenin yasakları, umrede nasıl hareket etmemiz gerekir yani Mekke Medine ziyaretlerinde hac ibadeti gibi umre ziyaretimiz ile sünnet olan bir ibadetimizi yerine getireceğiz. Bu seminerimizde de umrenin yapılışını pratik olarak göstereceğiz. Seminerde Alaşehir İlçe müftüsü Necati Kara "İbadet Bilinci ve Umre İbadeti ile Ana Hatlarıyla Umre Menasiki" konularında umrecileri bilgilendirdi. Umrenin önemi ve fazileti konusuna vurgu yapan ilçe müftüsü Necati Kara, "Bütün ibadetlerde şart olduğu gibi umre ibadetinde de ilk şart, Allah rızası olmalıdır. Rabbim yapacağınız umre ibadetini kabul etsin” dedi.

DEV KABE MAKETİ  ÖNÜNDE ANLATTILAR

Alaşehir İlçe Müftülüğü yetkilileri, umre ibadeti için mukaddes topraklara gidecek vatandaşlara ibadet sırasında neler yapacaklarını Kabe maketi önünde teorik ve pratik olarak anlattı. Gruplar halinde gelen vatandaşlara Yıldız Camii'nde eğitim veriliyor. Şaft, tavaf ve ihram nasıl giyilir gibi hususlar anlatılıyor. Vatandaşlar Kabe'nin maketi etrafında dönerek nasıl tavaf edeceklerini öğreniyorlar.

Umre ve hacca gidecek vatandaşlara bu eğimlerin sürekli verildiğini ifade eden Alaşehir İlçe Müftüsü Necati Kara, "Alaşehir'den kutsal topraklara gidecek olan vatandaşlarımıza, oraya gittiklerinde nasıl davranacaklarını pratik yaptırarak gösteriyoruz. Aynı zamanda kafiledeki vatandaşlarımız bu toplanma ile bir biriyle tanışmış oluyorlar. Burada verilen bilgiler hem nazarî, hem pratik. Her şeyi burada uygulamalı olarak öğreniyorlar. Bu bilgiler umre yolculuğu başladığı andan dönünceye kadar anlatılmaya devam ediyor" dedi.


alaşehir umre alaşehir ilçe müftülüğü alaşehir diyanet alaşehir İlçe müftüsü necati kara