Zirai Don Çiftçiyi Vurdu! Bayrama Buruk Girdiler...

Alaşehir Manşet Ulusal Haber - Afyon, Kütahya, Antalya, Ankara ve Denizli'nin bazı kesimlerinde görülen zirai don, sebze ve meyve ağaçlarında zarara yol açtı. Ürünleri zarar gören çiftçiler bayrama buruk girdi.

Reklam
Reklam

 

İç Ege ve İç Anadolu bölgesi ağırlıklı olmak üzere önceki gün meydana gelen zirai don, sebze ve meyvelerde zarara yol açtı. 

Eksi derecelere kadar düşen hava sıcaklığı tarım alanlarında büyük zarara yol açtı. Yaşanan zirai don olayından geniş bir bitki çeşitliliği olumsuz etkilendi. Çiftçi bayrama buruk girdi.

Önceki gece eksi derecelere kadar düşen hava sıcaklığı dolayısıyla meydana gelen zirai don, tarım arazilerinde büyük hasara sebebiyet verdi. Baharla beraber yetişen ürünler büyük zarar gördüğü öğrenildi. Çiftçiler, yaşanan sıkıntılara bir de don etkisi eklenmesinin kendilerini olumsuz etkilediğini belirttiler. Çiftçiler, eksi derecelere kadar düşen hava sıcaklığının patates ve mısır gibi geniş tarım alanlarının yanı sıra evlerin bahçelerinde bulunan üzüm, domates, biber gibi sebzeleri de olumsuz etkilendiği belirttiler.













zirai don zirai don zarar