Yüksek Gelen Elektrik Faturaları ve Zamlar Protesto Edildi

Türkiye genelinde yüksek gelen elektrik faturaları protesto edildi. Alaşehir CHP, İYİ Parti ve Saadet Partililerinin ve vatandaşların katıldığı kalabalık bir grup Gediz Elektrik binası önünde toplanarak, sloganlar eşliğinde basın açıklaması yaptılar. Ellerinde dövizler taşyan, zaman sloganların atıldığı basın açıklaması sonrası vatandaşlar sakin bir şekilde  dağıldılar. 

Basın açıklamasında konuşan CHP İlçe başkan vekili Mustafa Günen, yüksek gelen elektrik faturalarını ödeyemeyen ve icralık olan vatandaşlarımızın sesini duyurabilmek için buradayız. Milletimizin üzerine karabasan gibi çöken elektrik, doğalgaz, akaryakıt  ve temel gıda maddelerine yapılan zamlarının geri alınması için toplandık. Esnaflarımız dükkan kirasından fazla gelen elektrik paraları karşısında çaresiz kalmışlardır. İşyerimizde, evimizde lambaları yakamaz hale geldik.  Benzin , mazot fiatları çiftçiyi üretemez hale getirdi.  Araç  sahiplerine kontak kapattırdı. Evine et girmeyen vatandaşın şimdi ot bile girmiyor.  Zamlar geri alınmalı, özelleştirilen şirketler tekrar kamulaştırılmalıdır. 

İYİ Parti ilçe başkanı Kadir Daş, bu gün burada Millet İttifakı olarak artık çekilemez hale gelen ve bizleri ezdikçe ezen zamları protesto etmek için toplandık.  Mazot ve  gübre  zamlarından sonra tuzu biberi olan elektrik zamlarıyla artık nefes alamayacak duruma geldik. Ülkeyi yönetenlere sesleniyoruz, artık Beşli çeteyi bırak, millete bak diyoruz. Esnafımız siftah yapamaz, Tarım Kredi ve Ziraat Bankasına olan borçlar ödenemez hale gelmiştir. Elektrik ücretlerine gelen zamlar yüzünden artık çiftçimiz bağlarını sulayamayacak hale gelmiştir. Bu sistem böyle giderse sosyal refah daha da düşecek, boynu bükük çocuklarımız ve ailelerimizin sayısı  her geçen gün artacaktır. Babalar evlerine mahcup geleceklerdir. 

Saadet Partisi İlçe Başkanı Nuri Özcan, Bu gün burada bizlerin yanında AK Partili  ve iktidar partisi yanlı arkadaşlarımızın da burada olmasını isterdik. Solcu bir yazarın bir sözü var, “ Bir insan Ölümü Pahasına Yalan Söylemiyorsa, Onu Kimse Yenemez “ diyor. Biz insan olarak yapılan haksızlıklara  , benim partim yaptı, olsun dediğimiz müddetçe bu zamlar devam edecek, Biz ezilmeye mahkum olacağız, biz işyerimizi kapatmak zorunda kalacağız,  vatandaşlarımız elektrik parasını ödemekte zorlanıyorlar. Biz benim partim dahi olsa, olmaz kardeşim yanlış yapıyorsunuz, bu doğru değil diyebildiğimiz gün , bu memleketin kurtulduğu gündür. Bu haksız, yanlış, adam kayıran , zamcı, zulümcü politikalara AK Partili arkadaşlarımızın da karşı gelmesi lazım. Bunlarında yanlış yapıyorsunuz, demesi lazım, dedi. 

Zaman zaman sloganlar atılan basın açıklaması, sonrası vatandaşlara sakin bir şekilde olay yerinden ayrıldılar.


alaşehir elektrik protesto alaşehir miting alaşehir protesto alaşehir haber sitesi