Yolda Bulduğu Eşyaları Sahibine Ulaştırabilmek İçin Günlerce Uğraştı

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir’de yolda bulduğu poşetler içerisindeki eşyaların sahibini bulabilmek ve ona eşyalarını  ulaştırabilmek için günlerce çaba sarf eden dürüst vatandaş, amacına ulaştı. Sosyal medya üzerinden yaptığı duyurular ile kayıp eşya sahibine ulaşabilen ve  amacını başarmış olmanın huzurunu yaşayan vatandaş, "Bulduğum eşyaların belki çok ciddi bir maddi değeri yok ama burada en önemli olan husus malını kaybettiği için üzüntü yaşayan bir kişiyi sevindirebilmek" dedi.

Alaşehir’de yolda bulduğu paketi sahibine ulaştırabilmek için günlerce çaba sarf eden İbrahim Gülen isimli vatandaş, mücadelesinin sonunda hedefine ulaştı. Yolda bulduğu eşyaları yanına aldıktan sonra çok ciddi bir manevi yükün altına girdiğini hisseden Gülen, "Denizli'nin Buldan ilçesinden Alaşehir istikametine doğru seyir halindeyken Sarıgöl'de yol üzerinde yola savrulmuş poşetler gördüm. Aracımı yavaş kullanıyordum, hızlı geçen araçlar için trafik güvenliğini riske atabileceğini düşündüğüm için aracımı yol kenarına çekerek poşetleri yoldan topladım. Eve geldiğimde poşetlerin içerisini açtığımda yüzlerce çorabın olduğunu gördüm. Aklıma ilk gelen soru "bunu sahibine nasıl ulaştırabilirim" oldu.

SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN DUYURU YAPTI 

Poşetleri sahibine nasıl ulaştırabileceği konusunda çevresindekiler ile fikir alış verişinde bulunan İbrahim Gülen, daha sonra mahallesindeki caminin imamına konuyu anlattı. Hocadan aldığı tavsiye sonrasında ne yapması gerektiğine karar verdiğini belirten Gülen, "Hocamıza yolda poşetler içerisinde yüzlerce çorap bulduğumu ve ne yapmam gerektiğini sordum. Direk olarak bir yardım kuruluşuna versem uygun olur mu dedim. Hocamız da ilk olarak sahibini bulmaya çalış, bulamadığın taktirde yardım kuruluşlarına teslim edersin tavsiyesinde bulundu. Bende durumu sosyal medya hesabımdan paylaştım. Poşetlerin resimlerini çektim ve tüm arkadaşlarımı etiketleyerek kaybedenin bana ulaşabileceği iletişim numaramı yazdım.

Uzun bir süre beklememize karşın bir sonuç alamadık. Aklıma daha sonra ilçede yayın yapan takipçi sayısı yüksek soysal medya hesaplarından konuyu paylaşmak geldi. Durumu anlatarak sahibinin bulunmasına yardımcı olmaları için rica ettim. Sağolsun kırmadılar yayını yaptılar. Kısa bir süre sonra eşyaların sahibi paylaşımı görmüş ve bana ulaştılar. Sarıgöl'ün Burgaz Mahallesi'nden pazarcılık yapan Mustafa Uysal isimli bir amcamızmış. Çok mutlu ve menun oldu. Paketleri kendisine teslim ettim. Mustafa amcamızın kaç günlük kazancı yok olacaktı bunları bulamasaydı. Farklı bir huzur duyuyor insan böyle bir tablo karşısında. Burgaz Mahallesi'nden bir dost kazanmış olduk" ifadelerini kullandı.

alaşehir kayıp alaşehir kayıp eşya alaşehir haberleri