Yeşilyurt Esnaf Kefalet'te Seçim Heyecanı

Soner VATANSEVER/ Alaşehir Manşet Haber - Yeşilyurt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin Ocak ayı sonunda yapılacak seçimde 3 aday yarışacak.

Yeşilyurt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin 22.01.2023 tarihinde yapılacak seçiminde 3 aday yarışacak. Mevcut başkan Hüseyin Bilgi ile birlikte Hülya Topal ve Harun Uslu ismileri başkanlık için ipi göğüslemeye çalışacak. Mevcut başkan Hüseyin Bilgi'ye üyelerin yoğun desteği sürüyor.

12 yıldır Yeşilyurt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi'nde asil yönetim kurulu üyesi olan ve iki dönemdir Kooperatifte başkanlık görevini başarıyla yürüten Hüseyin Bilgi, yeni dönemde de en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti. Aynı zamanda iki dönemdir Yeşilyurt Mahallesi muhtarlığı görevini de başarıyla devam ettiren Bilgi'ye hem mahalle halkının hem de oda üyelerinin desteği tam.

2018 yılında Yeşilyurt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi başkanlığına seçildiğinde kooperatifin çok yüksek bir takip oranı olduğunu ifade eden Başkan Hüseyin Bilgi, "2018 yılında göreve geldiğimizde kooperatifimizde takipteki kredi oranı %59'du. Düzenli ve titiz çalışmalarımız sonucu 15 ay gibi kısa bir sürede yüzde 59 olan bu oranı %12'ye kadar düşürmeyi başardık. 2018'de başlayan başkanlık sürecimizde başarılı işlere imza attık ve 2021 yılında yapılan seçimlerde üyelerimizin teveccühü ile bizleri tekrar başkanlığa uygun gördüler. Düzenli çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam etti ve %12'lerde olan takip oranını şuan yüzde 6 seviyelerine kadar düşürmeyi başardık. 22. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Recep Çınar Kooperatifimize yapmış olduğu ziyaret ve denetimlerde düzenli çalışmalarımız ve başarılarımız için bizleri tebrik etti. Bizler görevimizin başındayız. İlk günkü heyecan ve hevesimizle hiç bir siyasi parti ve kişi ayrımı yapmaksızın tüm üyelerimize eşit yakınlıktayız" dedi.

Yaklaşık 2 aydır piyasada kredi alımları ile ilgili sıkıntıların yaşandığını da dile getiren başkan Hüseyin Bilgi, "Yaklaşık 2 aydır kredi çekimleri ile ilgili sıkıntılar yaşanıyor. Bu sadece Yeşilyurt Kredi Kefalet Kooperatifi ile ilgili de bir durum değil. Sorunun çözümü için Manisa Esnaf Kefalet Birliği Başkanımız Recep Çınar ile birlikte önümüzdeki günlerde Ankara'ya gideceğiz. Üyelerimizin yaşamış oldukları sıkıntıların çözümü için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz" ifadelerini kullandı.  

Mevcut Başkan Hüseyin Bilgi'nin asıl yönetim kurulu: Ahmet Efe, Mestan Baldan, Fevzi Ertürk, Mehmet Çalın (Dambaş Otomotiv) isimlerinden oluşuyor.




yeşilyurt esnaf kefalet odası yeşilyurt esnaf ve sanatkarlar kredi kefalet kooperatifi alaşehir kredi kooperatifi