"Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" Etkinliği Gerçekleştirildi

Alaşehir Manşet Haber - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sosyal medya hesabından '30 Mart'ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz' paylaşımının ardından Alaşehir'de 'Kırmızı Çizgi' uygulamasına başlanılarak 'Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir!' etkinliği gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

 

İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen “Önce Yaya” etkinliği Alaşehir Kaymakamı Abdullah UÇGUN’un katılımıyla Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanındaki yaya geçidine uygulandı. Meydandaki yaya geçitlerinin ortası kırmızı renge boyanarak, “Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir!” etkinliği gerçekleştirildi.

Kaymakam UÇGUN, “ Unutmayalım; öncelik yayanın, öncelik hayatın! Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir” dedi. Özellikle "yaya geçidi kullanımı ve yaya öncelikli trafik" konulu programlar ile okul giriş - çıkışlarında, okul önlerinde ve çevresindeki yaya geçitlerinde farkındalığı artırmaya yönelik etkinliklerimizi yıl boyunca sürdüreceğiz. Trafik kazalarında yaşanan can kayıplarının en aza indirilmesi görevliler ile birlikte hem yayalarımızın hem de sürücülerimizin işbirliği ile başarabileceği bir durumdur. Unutmayalım ki hayatın her alanında olduğu gibi trafikte de birbirimizden sorumluyuz. Bugün itibarıyla “kırmızı çizgimizi” çekiyoruz. Işıksız yaya geçitlerinde bulunan beyaz şeritlerin ortadaki şeridini kırmızıya boyuyoruz.Unutmayalım; yaya önceliği kırmızı çizgimizdir” şeklinde konuştu.

Etkinlik çerçevesinde Alaşehir Kaymakamı Abdullah UÇGUN ve İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekiplerince yayalara ve sürücülere el broşürleri dağıtıldı.

alaşehir alaşehir kaymakam alaşehir cumhuriyet meydanı