Yaşanan ölümlü kazaların ardından Alaşehir'de çiftçiler önlem almaya başladı

Bölgemizde yaşanan traktör kazalarında, traktörlerde ROPS demirinin olmayışına bağlı olarak yaşanan ölümlü kazalar çiftçiyi tedbir almaya yöneltti.

Reklam
Reklam

Alaşehir’de tarımda kullanılan traktörlerin tarla veya dağlık alanda takla atarak altında kalan ve hayatını kaybeden çiftçilerin haberlerini üzülerek takip ediyoruz. Manisa genelinde bu sene sadece üzüm sezonunda onlarca çiftçimiz traktörün devrilmesi sonucu hayatlarını kaybetti. Ölüm riskini kaldıracak veya en aza indirecek birkaç bin liralık demir aksamı ile kazalardaki ölüm riskini önlemek mümkün. ROPS demiri, çiftçilerin kaza yaşadıkları zaman yaşam boşluğu elde etmelerini sağlayacak bir önlem aracı. Bunun bilincine varan Alaşehirli çiftçiler de soluğu sanayide aldı."ROPS DEMİRİ KAZADA YAŞAM BOŞLUĞU OLDU"

Yaşanan ölümlü kazaların ardından Alaşehir’de çiftçiler önlem almaya başladı 

Bölgemizde yaşanan traktör kazalarında, traktörlerde ROPS demirinin olmayışına bağlı olarak yaşanan ölümlü kazalar çiftçiyi tedbir almaya yöneltti. 

Alaşehir’de tarımda kullanılan traktörlerin tarla veya dağlık alanda takla atarak altında kalan ve hayatını kaybeden çiftçilerin haberlerini üzülerek takip ediyoruz. Manisa genelinde bu sene sadece üzüm sezonunda onlarca çiftçimiz traktörün devrilmesi sonucu hayatlarını kaybetti. Ölüm riskini kaldıracak veya en aza indirecek birkaç bin liralık demir aksamı ile kazalardaki ölüm riskini önlemek mümkün. ROPS demiri, çiftçilerin kaza yaşadıkları zaman yaşam boşluğu elde etmelerini sağlayacak bir önlem aracı. Bunun bilincine varan Alaşehirli çiftçiler de soluğu sanayide aldı."ROPS DEMİRİ KAZADA YAŞAM BOŞLUĞU OLUŞTURUYOR"

Alaşehir’de 2011 yılından bu yana torna sektöründe faaliyet veren , "Bölgemizde meydana gelen ölümlü traktör kazalarının çoğunda ROPS demirinin olmadığı görülüyor. ROPS demiri yaşanacak kazada sürücüye yaşam boşluğu oluşturuyor. Traktörün devredilmesi sonucu sürücü altında kalarak hayatını kaybediyor.Birlik Makine sahibi Sezer Germen Kazaların bir kısmına bakınca traktör ters dönmüş şekilde görülüyor. Burada eksiklik var gibi görünüyor. Traktör ters döndüğü zaman yaşam boşluğunun oluşması için kabin ya da ROPS demiri olması gerekiyor. Bu olduğu takdirde sürücüyü sıkışmaya, araç altında kalmaya karşı korur" ifadelerini kullandı. 

"ROPS DEMİRİ YAPTIRMAK İSTEYENLERDE ARTIŞ VAR"

Bölgede yaşanan ölümlü traktör devrilmelerinin ardından çiftçilerin bu konuya hassasiyet gösterdiğini belirten Sezer Germen; "Son dönemde ROPS demiri yaptırmak isteyen çok sayıda çiftçiye yardımcı olduk. Geçtiğimiz günlerde dağ köylerinden birinde bir çiftçimiz traktörünü devirmiş. Yapmış olduğumuz ROPS demiri sayesinde traktörün altında kalarak yaralanma veya can kaybı yaşamadan kazayı atlatmış, bizi arayarak teşekkür etti. Kimsenin böyle bir durumla karşı karşıya kalmasını istemeyiz ama ROPS demiri kazada gerçekten hayat kurtarıyor" dedi.

alaşehir birlik makina Birlik Makine sahibi Sezer Germen alaşehir sezer germen