Yaralı Kurtulan Asker:"Şoför kendini feda etti"

Alaşehir Manşet Haber - Mersin'in Mut ilçesinde şarampole yuvarlanan otobüste yaralı kurtulan asker Veysel Tüysüz, kaza anını anlatarak, şoförün kendisini feda ettiğini söyledi.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne sevk edilen askerleri taşıyan 6 otobüsten biri, freninin boşalması sonucu şarampole devrildi.

Kazada 4 asker şehit olurken, Alaşehirli 2 otobüs şoförü de yaşamını yitirdi. Yaralanan 27 asker hastanelere kaldırıldı. Şehitler, yapılan törenlerle memleketlerinde gözyaşları arasında toprağa verildi. 

Taburcu olan askerlerden Veysel Tüysüz, kaza anını şöyle anlattı; "Rampadan aşağı doğru indik, şoför 'fren boşaldı herkes arka tarafa kaçsın' dedi. El frenini çekti, el freni elinde kaldı. Vites düşürmek istedi, vites kolu da elinde kaldı. Şoför dedi ki 'sağ taraf uçurum, otobüsü sağa atmayacağım yoksa tüm askerlerimiz şehit olacak, kendi canımı hiçe sayacağım. Ben kendimi feda ediyorum' diyerek otobüsü yatırdı. İstese diğer tarafa da otobüsü yatırabilirdi. Bizi kurtarmak için kendisini feda etti" diye konuştu.

Öte yandan, görev sırasında vefat eden ve yaptıkları kahramanlık ile birçok vatan evladını ölümden kurtaran görev şehitleri şoför Melih KIZILTEPE ve Süleyman SAVAŞ'ın Cenaze Namazları bugün Saat 11:00 da Alaşehir Otobüs Terminalinde kılınacak. 

melih kızıltepe kaza süleyman savaş kaza alaşehir son dakika ölüm haberleri alaşehir kaza alaşehir trafik kazası