Yağmur ve Dolu Hayatı Felç Etti

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Salihli ilçesinde etkili olan dolu ve sağanak yağış hayatı felç etti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere tüm yurtta kuğu fırtınası etkisini gösterecek. Türkiye'nin büyük bir bölümü sağanak yağış etkisi altında olacak. Batı bölgelerinde ise sıcaklıklar 2 ila 6 derece düşecek.

Reklam
Reklam

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz geneli parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

SICAKLIKLAR AZALIYOR
İç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın; , İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğnden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısında yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BÖLGEMİZDE HAVA;

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, zamanla az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 15°C
Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

DENİZLİ °C, 19°C
Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, zamanla az bulutlu

İZMİR °C, 20°C
Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, zamanla az bulutlu

MANİSA °C, 19°C
Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, zamanla az bulutlu

DOLU BAĞLARA BÜYÜK ZARAR VERDİ

Saruhanlı, Gölmarmara ve Akhisar ilçelerinde meydana gelen dolu yağışı üzüm bağlarında büyük zarara neden oldu. Salihli'de ise etkili olan dolu ve sağanak yağış hayatı felç etti. İlçede yaklaşık yarım saat boyunca etkili olan dolu ve sağanak yağmur, cadde ve sokakları göle çevirdi. Şiddetli yağış kentte hayatı olumsuz etkilerken bazı ev ve işyerlerinde su baskını yaşandı. Göle dönen cadde ve sokaklarda ise, sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. 

Öte yandan meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere tüm yurtta kuğu fırtınası etkisini gösterecek. Türkiye'nin büyük bir bölümü sağanak yağış etkisi altında olacak. Batı bölgelerinde ise sıcaklıklar 2 ila 6 derece düşecek.

Dolu yağışı sonrası objektiflere yansıyan fotoğraflar aşağıdadır.











salihli salihli fırtına salihli dolu salihli yağmur salihli hava durumu