Yağışlar Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Alaşehir Manşet Haber - Son günlerde yüksek kesimlerde kar yağışı, ilçe merkezinde ise yağmur gören Alaşehir'de birçok üzüm bağı ve tarım arazisi sular altında kaldı. Bu durum, üreticiyi endişelendirmek yerine memnun etti.

Reklam
Reklam

 

Son günlerde yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı, ilçe merkezinde ise yağmur gören Alaşehir'de birçok üzüm bağı ve tarım arazisi sular altında kaldı. Bu durum üreticiyi endişelendirmek yerine yüzünün gülmesine neden olurken, zamanında yağan kar ve yağmurun afet değil bereket olduğu vurgulandı.

Son yılların en şiddetli kar yağışı ve yağmurlarına tanıklık eden Alaşehir'de tarım alanları ve üzüm bağları adeta suya doydu. Birçok üzüm bağı sular altında kalırken üreticiler bu durumu memnuniyetle karşıladı.

Alaşehir'deki yağışlar esnafı üzerken, çiftçiyi ise sevindirdi

Alaşehir'de birkaç gündür aralıklarla devam eden yağmur, dün etkisini gün boyu arttırarak devam etti. Sağanak yağmur hız kesmeden devam ederken sağanak yağış nedeniyle çarşı esnafı iş yerlerinden dışarıya çıkamaz oldu. Yağışların sağanak halinde yağması ise özellikle çiftçileri sevindirdi. 

Bağcılar, sağanak yağışların bu yıl oldukça güzel yağdığını ve üzüm bağlarının kışlık suyunu aldığını belirtti.

Soner Vatansever/Alaşehir Manşet 

 

 

 

Üzüm bağı üzüm alaşehir alaşehir haberleri