Üzümde ilaç kalıntısı ve bunun ihracatımıza etkileri ele alındı

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Soygür ve Borsa Ziraat Mühendisi Süleyman Yüksel, kuru üzüm satın alan dokuz ihracatçı firmanın düzenlediği çoklu pestisit konulu toplantıya katıldılar.

Toplantıda zirai ilaç kullanımında kalıntıya neden olabilecek durumlar ile dikkat edilmesi gereken uygulamalar ve kalıntı probleminin ihracatımızda neden olduğu sorunları anlatan bir sunum gerçekleştirildi.

Toplantıda görüşlerini aktaran Alaşehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Soygür;”Kalıntı yönetiminin çok önemli olduğunu ve sağlıklı ürün elde etmek için radikal kararlar alınmalı”dedi.Ayrıca zirai ilaç bayilerine çok iş düştüğünü,çiftçinin bayisine inandığını ve bayilerin çiftçisini doğru yönlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Alaşehir Ticaret Borsası Ziraat Mühendisi Süleyman Yüksel ise; “Zirai mücadelede şaşırtma teknikleri ve biyolojik pestisitlerin kullanımının arttırılması ve teşvik edilmesi gerekli”dedi.

Manisa Anemon otelde gerçekleştirilen toplantıya; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin ÖZTÜRK,Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay ÜNAL,Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık ÖZKASAP,Salihli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yetiş AKSOY,Toprak Mahsulleri Ofisi İzmir Şube Müdürü Hüseyin KILBOZ,Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali IŞIK ve Yönetim Kurulu Üyesi Şemsettin ÖZGÜR,İlçe Müdürleri,ihracatçı firmalar,Bitki Koruma Ürünleri Bayileri,Oda Başkanları ile teknik personeller katılım sağladı.

manisa İl tarım ve orman müdürü alaşehir ticaret borsası alaşehir hüseyin soygür manisa ticaret borsası üzüm üzümde ilaç kalıntısı