Üzüm Üreticisini Dolu Vurdu

Manisa'nın Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde dün akşam yağmurla birlikte etkili olan dolu, bağların filizlerini kırdı, salkımları dallarından kopardı, yapraklarını yerlere döktü.

Reklam
Reklam

Manisa'nın Sarıgöl ve Alaşehir ilçelerinde gece saatlerinde başlayan dolu, üzüm bağlarında önemli zarara neden oldu. Salkımları dökülen ve zarar gören bağlarda tespit çalışmalarına başlanırken,bağlarda hasarın yüksek olduğu belirtildi.

Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde dün akşam başlayan yağmurla birlikte etkili olan dolu, bağların filizlerini kırdı, salkımları dallarından kopardı, yapraklarını yerlere döktü. Ağaçların meyveleri döküldü, bazı bağ alanları ise göle döndü. Alaşehir'in Delemenler, Ortahan, Sobran, Belenyaka, Narlıdere, Girelli, Üzümlü ve Subaşı mahalleleri başta olmak üzere birçok bölgeki üzüm bağlarını dolu vurdu. Dün saat 20.30'da önce yağmur, daha sonra dolu biçiminde yaklaşık 30 dakika süren yağış, bağları su altında bıraktı. Dolu filizleri kırdı, yaprakları döktü, üzüm salkımlarını yerlere düşürdü. 

Alaşehir’de çalışmalar başlatıldı

Alaşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri de doludan zarar gören üzüm bağlarında zarar belirleme çalışmalarına başlandığını öğrenildi. Alaşehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tarık Memiş, "Alaşehir’de en büyük zarar Delemenler Mahallemizde oldu. Bununla birlikte Girelli, Hacıaliler, Belenyaka, Subaşı, Üzümlü mahallelerimizde dolu zararı var. Bu mahallelerimizde zarar belirleme çalışmalarına başladık. Çalışmalarımız devam ediyor. Kesin zararın belirlenebilmesi tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla ortaya çıkacak" diye konuştu.
 

alaşehir dolu üzüm bağı dolu sarıgöl dolu