Üzüm Piyasasında Pazarlıklar Devam Ediyor

Alaşehir Manşet Haber - Türkiye'nin üzüm ambarı Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde üzüm satış pazarlıkları başladı. Komşu il Denizli'de ise üzüm satış fiyatları netleşmeye başladı.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde üzüm satış pazarlıkları devam ederken komşu il Denizli'de ise üzüm satış fiyatları netleşmeye başladı. 

Denizli’nin Buldan ilçesinde üzüm alım fiyatları belli olmaya başlarken üzümün bu yıl kalitesine göre kilogram fiyatının 3 lira 60 kuruştan satışa çıkması bekleniyor. Fiyatlar konusunda tüccarlar ile üreticiler arasında başlayan pazarlıklar ise devam ediyor. 

Buldan ilçesinde üreticiler hasat dönemine hazırlanırken, turfanda yaş üzüm piyasası şekillenmeye başladı. Buldan Yenicekent, Oğuz, Doğanköy ve Bölmekaya Mahallelerinde yetiştirilen ‘Süperyol, Trakya İlkeren ve çekirdeksiz sultaniye’ yaş üzüm alımları için bölgeye gelen tüccarlar ile üreticiler arasında pazarlık görüşmelerine başlandı. Üzüm bağlarında yaklaşık 2 hafta sonra ilk hasadın alınmaya başlanacağı ve hasat döneminin yaklaşık 3 hafta süreceği aktarıldı.

Bölgede kesimlerine başlanılacak üzümler için fiyatlar da belli olmaya başladı. ‘Trakya İlkeren, Süperyol’ cinsi yaş üzümler için 3-3 lira 60 kuruş, ‘sultaniye çekirdeksiz’ yaş üzüm için ise 2-2 lira 70 kuruş arasında pazarlıklar yapıldığı öğrenildi.

Alaşehir'de üzüm yetiştiriciliği yapan Kemal Öztürk isimli vatandaş ise, Denizli'deki düşük fiyatların aksine üzümün Alaşehir'de daha yüksek fiyatlardan satıldığını belirterek, "bu sene rekoltenin daha düşük olacağını tahmin ediyoruz. Alaşehir ovasında pazarlıklar tam olarak başlamadı, bu yüzden fiyatlar henüz netlik kazanmadı. Bir kaç yerde Süperyol cinsi üzüm için 5 TL civarında anlaşıldığını duydum. Zirai ilacından amele ücretine her şeye zam geldi. Hayat zaten ateş pahası. Bu yüzden pazarlık yaparken tüm üreticilerimiz bunları göz önünde bulundursun ona göre pazarlığını yapsın. Üzümümüzü hakkettiği fiyata verelim" ifadelerini kullandı. 

Dolandırıcılara karşı da dikkatli olunması gerektiğini belirten Öztürk, "Allah çiftçimizi üçkağıtçılardan korusun. Bütün bir yıl emek verip ürünlerin gözünün içine bakıyoruz. Geçen yıl Alaşehir'de dolandırıcılık olayı çok oldu inşallah bu sene çiftçilerimiz daha dikkatli davranır" dedi. 

2019 sultaniye üzüm kaç para 2019 süriol üzüm Üzüm fiyatları 2019 üzüm fiyatları alaşehir üzüm fiyatları alaşehir yaş üzüm fiyatları denizli üzüm fiyatları buldan üzüm fiyatları