Üzüm Hırsızları Artık Bu Yöntemi Kullanıyor

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde hırsızlar, sergilerdeki kuru üzümlerin yanı sıra bağlardan yaş üzüm çalıyor.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerinde hırsızlar, sergilerdeki kuru üzümlerin yanı sıra bağlardan yaş üzüm çalıyor. 

Hırsızlar, sergilerde kurtulmak üzere serilen üzümlerin yanı sıra, bağlardaki yaş üzümlere dadandı. Bağ sahipleri, hırsızlıklara karşı sergi yerindeki üzümlerinin yanı sıra bağları için de artık nöbet tutuyor.

Yaşanan hırsızlık olayları ile ilgili açıklama yapan Tepeköy Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Malçok, "Her sene hasat zamanı Alaşehir'de bir çok hırsızlık olayı duyuyoruz. Eskiden hırsızlar sergilerdeki kurumuş üzümleri çalarlardı. Son birkaç yıldır bağlarda olgunlaşmış yaş üzümleri çalıyorlar. Gece yarısı bağa gelip kesebildikleri kadar üzümü kesip götürüyorlar. Tedbir için bizlerde geceleri sürekli bağlarımızda devriye atıyoruz. Jandarma ve Çiftçi Malları Koruma ekipleri de sürekli devriye atıyor ama dikili bağ alanı çok fazla olduğu için hepsine bakmaları güç. Bu yüzden bağı olan herkes geceleri tedbir amaçlı bağını dolaşıyor" dedi.

Geçtiğimiz yıllarda hırsızın birini suç üstü yakalayarak jandarma ekiplerine teslim ettiklerini belirten Malçok, "Gece hırsızların yaş üzüm çaldığını duyduktan sonra işi riske atmamak için her gece devriye atmaya başlamıştık. Yine bir gece devriye atarken hırsızların köyümüzden birinin bağına üzüm kesmek için geldiğini fark ettik. Arkadaşlarla haberleşip toplanarak hırsızı suç üstü yakaladık ve jandarmaya teslim ettik. Sergilerdeki üzüm nöbetimiz gibi, bağlardaki üzümlerimizi de kesilene kadar takip edeceğiz. Bunlar bizim bir yıllık emeğimizin karşılığı. Sonradan pişman olmaktansa işi baştan sıkı tutuyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

alaşehir haber alaşehir 45 haber alaşehir olay alaşehir son dakika haberleri alaşehir hırsızlık haberi üzüm hırsız yaş üzüm hırsız