Ülkemizin Yeni Çözüm Yolu Arabuluculuk

Aralarında Alaşehir'li gazeteci Nurettin Doğan'ın kızı Buket Subay'ında bulunduğu Agora Arabuluculuk ve Ayuşmazlık Çözüm Merkezi'nin İzmir Bayraklı'da bulunan işyeri açılışı yapıldı.

Reklam
Reklam

Aralarında Alaşehirli avukatlarında bulunduğu Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Merkezi İzmir – Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi Çolakoğlu Plaza’da hizmete girdi. 

Günümüzde uyuşmazlıkları, ucuz, etkili, barış ortamında ve daha kısa sürede sonuçlandırmanın yolu olan Arabuluculuk, ülkemizde hızla yaygınlaşıyor. Ülkemizde tüketici, ticari, işçi-işveren anlaşmazlıkları ve son günlerin en çok karşılaşılan uyuşmazlıkları olan ev sahibi kiracı anlaşmazlıkları gibi birçok alanda kısa sürede çözümler üreten Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezleri arkası arkasına hizmet vermeye başladı. Arabulucu ve Avukatların işbirliği ile oluşturdukları Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezleri ülkemiz genelinde bir çok tüketici, ticari, işçi-işveren anlaşmazlıkları ile kiracı ve ev sahibi arasındaki anlaşmazlık ve uyuşmazlıklara çözüm üretmeye başladılar. Bu amaçla İzmir Bayraklı’da 17 Arabulucu ve Avukatın oluşturduğu ortaklıkla kurulan Agora Uyuşmazlık ve Anlaşmazlık Çözüm Merkezi , kısa sürede çözümler üretmeye başladı. İzmir – Bayraklı ilçesi  Mansuroğlu Mahallesi  288/6. Sokak  No:1 D:14  Çolakoğlu Plaza’de hizmete giren 

 

 ortaklarından Buket Subay, Adliyelerde  yoğunluklar nedeniyle  davalar uzun sürebiliyor. Devletimiz anlaşmazlıkların daha kısa sürede sonuçlanabilmesi için arabuluculuğa büyük destek vermektedir. Arabuluculuğa verilen destek sayesinde tüketici, ticari, işçi-işveren anlaşmazlıkları ile kiracı ve ev sahibi arasındaki uyuşmazlıklar dahil birçok uyuşmazlığın dava yoluna gidilmeden kısa sürede çözümü sağlanmaktadır.

KİRA UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUĞA BAŞ VURMAK ZORUNLU HALE GELDİ 
 
Son dönemde mahkemeleri en çok meşgul eden davalardan olan kira uyuşmazlıklarında da 01.09.2023 tarihinden itibaren dava açmadan önce arabuluculuk zorunlu hale getirildi. Bu uygulama ile  kira uyuşmazlıklarının da daha hızlı ve daha barışçıl çözümlenmesi yolunda önemli bir adım atılmıştır.
 

Arabuluculuk Merkezleri  uyuşmazlıkların kısa sürede çözümü için büyük bir destek sağlamaktadır. Bu kapsamda hem mahkemelerinin yükü azalmış hem de vatandaşların anlaşmazlıkları ve uyuşmazlıkları daha kısa sürede çözüme kavuşacaktır. Bizde arabuluculuk yoluyla çözüme destek  sağlamak amacıyla 17 arabulucu ve avukat arkadaşımızla Agora Uyuşmazlık ve Anlaşmazlık Çözüm Merkezi ile ihtiyaç sahiplerinin taleplerini en kısa sürede değerlendirebilmek için hizmet vereceğiz, dedi. 
Ülkemizde uygulamaya konulan  ucuz,  kısa sürede sonuçlanıp, barış içerisinde tamamlanabilen Uyuşmazlık ve Anlaşmazlık Çözüm Merkezleri Amerika Birleşik Devletleri , Hindistan, Pakistan, Hong Kong, Singapur, Kore, Latin Amerika,  Orta Doğu, Yeni Zelanda, Avustralya,  Avrupa Birliği ülkeleri  gibi bir çok ülkede uygulanmaktadır.

izmir arabulucuk hukuk bürosu arabuluculuk