Ülke Genelinde Maske Takmak Zorunlu Oldu

Alaşehir Manşet Haber - Corona virüsle mücadelede yeni kararlar alındı. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre, ev hariç tüm alanlarda maske zorunlu hale getirildi.

Reklam
Reklam

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nda corona virüsle mücadeleye ilişkin yeni kararlar alındı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyesi üzerine alınan kararları içeren İçişleri Bakanlığı genelgesi 81 il valiliğine gönderildi.

Buna göre, meskenler hariç, tüm alanlarda (kamuya açık alanlar, cadde, sokak, park, bahçe, piknik alanı, sahiller, toplu ulaşım araçları, işyerleri, fabrikalar vb.) vatandaşlara istisnasız maske takma zorunluluğu getirildi.

Maske takma zorunluluğu kuralına uymayan kişilere idari para cezası uygulanacak.

MÜZİK YAYININA İZİN VERİLMEYECEK

Ayrıca restoran, kafe vb. tüm yeme-içme ya da eğlence yerlerinde saat 24.00’ten sonra müzik yayınına (canlı müzik, kayıt dinletilmesi gibi her türlü yayın dahil) hiçbir şartta izin verilmeyecek. Mülki idare amirlerinin koordinasyonunda kolluk birimleri ve yerel yönetimler bu konuda gerekli tüm tedbirleri alacak. Söz konusu müzik yayını yasağı otelleri de kapsıyor.

koronavirüs maske koronavirüs ceza manisa koronavirüs alaşehir koronavirüs koronavirüs yasak