Uçgun, Gündemimiz Bağımlılıkla Mücadele ve Metruk Binalar

Alaşehir Manşet Özel Haber - Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun,' Gündemi bağımlılıkla mücadele ve metruk binalar olarak iki aşamalı değerlendiriyoruz' dedi.

Reklam
Reklam

 

Bölgemizde 5.6 şiddetinde meydana gelen depremin ardından üst üste 4.1’i bulan artçı depremler devam ediyor. Elazığ’da 6,8 şiddetinde meydana gelen depremin acı bilançosu da ortada.Son günlerde yaşanan bu olaylarda ‘deprem değil bina öldürür’ sözünün doğru olduğu bir kez daha ortaya çıktı. 

Birinci derecede deprem kuşağında yer alan Alaşehir’de metruk binaların sayısı ise oldukça fazla. Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun başkanlığında gerçekleştirilen  toplantıda metruk binalar ile Park ve Rekrenasyon Alanlarıyla ilgili önemli kararların alındığı belirtildi.

“İlçe sakinlerinin  huzur ve güven içerisinde yaşam sürdürmeleri  için önemli kararlar alındı”

İlçe Kaymakamı Abdullah Uçgun, Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Zorpuzan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nadir Bilbay, Manisa Büyükşehir Belediyesi Alaşehir Muhtarlık İşleri Müdürü Himmet Güneş ve belediyenin ilgili birim amirlerinin katılımıyla gerçekleştirilen gerçekleştirilen toplantıda daha önce tespiti yapılan metruk binalarla ilgili gelinen son durum değerlendirildiğini belirterek,ayrıca park ve rekreasyon alanlarında vatandaşların huzur ve güven içerisinde zaman geçirebilmeleri için aydınlatma ve kamera sistemlerinin ivedilikle elden geçirilmesi ve eksik olanların tamamlanmasının  kararlaştırıldığını söyledi.               

Alaşehir’de metruk bina lar var”

Bağımlılıkla mücadele ve metruk binalar  olarak konuyu iki aşamalı değerlendirdiklerini belirten İlçe Kaymakamı Abdullah Uçgun,” Akhisar ve Kırkağaç’ta  5.6 şiddetinde meydana gelen depremin ardından üst üste 4.1’i bulan artçı depremler devam ediyor. Alaşehir’in altı fay hatları ile dolu.Kısacası birinci derece deprem kuşağında yer alıyoruz. Risk taşıyan  yapılar gündeme geliyor.Şehrin mimari yapısı çok eski yıllara dayanıyor. Binaların çoğu sit alanı içersinde bulunuyor. Risk taşıyan bina sayısını gerekli tespitler tam yapılmadığı için söylemek imkansız.

Alaşehir’de metruk bina sayısı oldukça fazla diyebiliriz. Biz konuyu bağımlılıkla mücadele ve metruk binalar  olarak iki aşamalı değerlendiriyoruz.Bağımlılıkla mücadele çalışmalarımız kamu kurum, kuruluşlarve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle hız kesmeden devam ediyor. Sağlıklı bir toplum ve huzurlu bir ortam oluşturmak, gençlerimizin gelecek kurma yolunda bağımlılıktan uzak kalmasını ve güvenliğini sağlamamız gerekir.

İlçemizde uyuşturucunun satış ve kullanım alanlarını ortadan kaldırmamız gerekir. Bunun için yıkılabilecek metruk binaları ortadan kaldıralım, özel durumlar nedeniyle yıkılamıyorsa da kapı ve pencerelerini kapatarak, girişleri engelleyelim. Park ve bahçelerin ışıklandırma ve kamera sistemlerini sürekli kontrol edelim. Gereken önlemleri alalım ve uygulayalım ki, gençlerimizi uyuşturucu, keyif verici maddelerden uzak tutarak, hayatlarını karartmayalım." dedi.

alaşehir metruk binalar alaşehir kaymakamı abdullah uçgun