Traktörlere Reflektör Hediye Edildi

Alaşehir Bölge Trafik Denetim İstasyon Amirliği ekipleri traktörler üzerinde reflektör eğitimi yaptılar. Alaşehir kaymakamı Abdullah Uçgun ve Bölge Trafik Amiri Nedim Uslu'nun da katıldıkları uygulama eğitiminde sürücülere maden suyu ikram edildi, reflektör verildi.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir – Salihli Karayolu Akkeçili Mahallesi bölgesinde yapılan uygulamada karayolunda setyreden traktörler üzerinde çalışmalar yapıldı. Çalışmada traktör sürücülerine ehliyet, ruhsat, sigorta gibi sorgular yapıldı. Reflektör ve koruma bulundurulması uyarısında bulunuldu. Yol kıyısına astıkları afişlere  “ Sayın Traktör sürücüleri Reflektör tak, Görünür ol, Güvenli kullan, Kabin veya emniyen çerçevesi kullan , Emniyetini kullan, Sevenlerini üzme, “ gibi sloganlar yazıldı.  Afişlerde trafik kazası geçirmiş traktör fotoğrafları ile  sürücüleri uyardılar. 

Bölge Trafik Amiri Nedim Uslu memleketimiz  çiftçilikle uğraşan bir bölge. Traktörü her zaman kullanıyoruz. Traktör bizim can damarımız. Traktörlerimizle gece gündüz çalışıyoruz. Römorklara ve arkaya takılan iş aletlerimize reflektör takarsak, devamlı görünüz olur. Gece gündüz arkamızdan gelen araçlar bizleri görebilir. Kazalara meydan vermeyiz. Geceleri arkadan gelen araçlar son anda fark ediyor, o zaman iş işten geçiyor. Dolayısıyla traktörlerimizin arkasında reflektör, yaşam üçgeni ,  kabin mutlaka bulundurulmalıdır, dedi. 
Alaşehir kaymakamım Abdullah Uçgun, traktörlere takacağımız reflektör hem sizlerin can ve mal  güvenliği, hem araç kullanan diğer sürücülerin can  ve mal güvenliği açısından çok önemlidir. Sizlerin bu konuda daha dikkatli olmanız gerekiyor. Özellikle bölgemizde iş sezonu başladı. Trafik hareketi arttı. Yaz boyunca trafikte yoğunluk artacaktır. İş sezonu nedeniyle gece gündüz iş yoğunluğu yaşanacaktır. Sizlerde bu yoğunlukta trafik kurallarına daha çok riayet etmeniz gerekiyor. 

Çiftçi Selamettin Karazeybek, bu uygulamalar bizim yararımıza.Bizim için daha iyi bizim sağlığımızı düşünerek uygulama yapıyorlar,dedi.

alaşehir alaşehir denetim alaşehir kaymakamlığı