Tohum Takas Şenliğinde Alaşehir'in ürünleri tanıtıldı

Alaşehir Manşet Haber -İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda hizmete açtığı Can Yücel Tohum Merkezi, geleneksel tohum takas şenliğine ev sahipliği yaptı. Etkinlikte Alaşehir Belediyesi ile S.S.Alaşehir Kadın Girişimi ve Üretim İşletme Kooperatifi’nin stantları yoğun ilgi gördü.

“Ziyaretçilere yaprak sarması ve kuru üzüm ikram ettiler”

Stantta Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve Alaşehir Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Selen Türker Öküzcüoğlu ziyaretçilere, Alaşehir’in ilk coğrafi işaretli ürünü olan Asma Yaprağı, Yöreye has sofralık ve kurutmalık olarak değerlendirilen çekirdekli ve Çekirdeksiz üzümün tanıtımını yaparak ikramda bulundular.

“Soyer, sergilenen yöreye has ürünleri inceledi”

Etkinlik kapsamında stantları gezen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alaşehir Belediyesi ile S.S.Alaşehir Kadın Girişimi ve Üretim İşletme Kooperatifi’nin standında sergilenen ürünleri inceleyip ürünler hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Alaşehir Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Selen Türker Öküzcüoğlu,” S.S.Alaşehir Kadın Girişimi ve Üretim İşletme Kooperatifi’nin açılış tarihi 2019’dur. Biz Alaşehirli kadınlar için özel bir tarihtir. Kadınlarımızın ekonomiye katılmasının yanında Alaşehir üzümünü tanıtmak ve markalaşmasını sağlamak kooperatifimizin kuruluş amaçları arasında yerini almaktadır. Kooperatifimizi kurarken hedefimiz yaprak salamuramızı tanıtmak, unutulan üzüm köftesinin lezzetini hatırlatmak, kafe işletmek, el işi ürünlerimize pazar bulmaktır. Hedeflerimiz doğrultusunda bir yılın sonunda 7 kurucu ortakla çıktığımız yolda şimdi 44 ortağımız, bir yaprak salamura tesisimiz, bir üretim evimiz, iki satış noktamız ve lezzetlerimizin takipçisi olan Türkiye genelinde pek çok dostumuz var” dedi.

“Alaşehir’i marka şehir yapmak için söz verdik”

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ise, ”İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘ Tohum Takas Şenliğinde’ Belediyemizin ve Kadın Kooperatifimizin standında Alaşehir'in ürünlerini tanıttık. Alaşehir’i marka şehir yapmak için söz verdik. Alaşehir’in ilk tescilli ürünü olan asma yaprağının tanıtımı için önemli adımlar attık. Yine Sofralık çekirdekli üzüm ile Sultaniye üzümün tanıtımını yapıyoruz ”dedi.


alaşehir alaşehir kadın kooperatifi alaşehir belediye başkanı ahmet öküzcüoğlu izmir tohum takas şenliği