TMO ve TARİŞ ÜZÜM ÜRETİCİLERİNE KUR FARKINDAN DOLAYI 6 LİRA ÖDESİN

Alaşehir İYİ Parti ilçe başkanı Kadir Daş, yaptığı yazılı açıklama ile  TMO ve Tariş son günlerde yaşanan kur farkları nedeniyle, oluşan  fiat farkının, üzüm üreticilerine ödenmesini istedi. 

Kadir Daş yaptığı yazılı basın açıklamasında, TMO, üzüm fiyatını açıkladığı gün 7 Eylül tarihinde doların kur fiyatı 8,28 TL idi. TMO, 9-9,5 numara üzüm fiyatını kg bazında 13 TL ile almaya başladı. Tabi bu net fiyat değildi. Fireler çıktıktan sonra 12,50 TL civarına düştü. Ayrıca TMO  9 numara üzümlerimize  8 numara vererek üreticiyi mağdur etmişti. Üzüm bir ihracat ürünü olduğu için döviz kuru üzerinden satılmaktadır. Tahmini ihracat 1500 dolardan yapılmaktadır. Dolar kuru şuan itibariyle 16,56 TL olduğuna göre üreticimizin daha fazla mağdur edilmemesi için TARİŞ ve TMO üreticimize kg bazında en az 6 TL fark ödemesi gerekmektedir. Bu prim ile bir miktarda olsa destek olunmalı ki üzümcü tekrar bağına gidebilmelidir.

Gübre, ilaç ve mazot fiyatlarında ki artışları düşündüğümüzde bu rakamlar bile komik görülecektir. Zaten geçen yıla göre yüzde 50 enflasyonun olduğu dönemde yüzde 4'lük artışın yapılması üreticiyi perişan etmiştir.

Şuan Alaşehir'de ki üzüm tüccarlarının 16-17 TL'den üzüm aldıklarını değerlendirdiğimizde de  taleplerimizin ivedilikle yerine getirilmesini istiyoruz, dedi.

alaşehir kadir daş alaşehir iyi parti üzüm fiyatı alaşehir