Tıbbi Sekreter Maaşları 2023 – Güncel Tıbbi Sekreter Maaşı!

Tıbbi sekreter maaşları 2023 yılında ne kadar oldu? Güncel tıbbi sekreterlik maaşını sizler için inceledik! Devlet ve özel sektör için maaşları ayrı ayrı olarak inceleyelim...

Reklam
Reklam

Tıbbi sekreter alım ilanlarının yoğunlaşmasının ardından adaylar tıbbi sekreter maaşı ile ilgili çeşitli araştırmalar yapmaya başlamıştır. İlk olarak tıbbi sekreter maaşları ne kadardır? Bu soruya açıklık getirelim…

Tıbbi sekreter, hastanelerde görev alan, sağlık kuruluşlarında yer alan, sekreterlik hizmetlerini veren kişilere deniyor.

Kliniklerde yer alan bu personellerin mesai yapması gerekmiyor. Sekreterler sağlık hizmeti veren tüm kuruluşlarda dosya işlemlerini tamamlayarak hasta kabul evraklarının girişlerini gerçekleştirmektedir. Tıbbi sekreterlik maaşı ile ilgili detayları açıklayalım…

Tıbbi Sekreter Maaşları 2023 – Ne Kadar Oldu? GÜNCEL!

Sağlık sektörünün gelişmesi ile birlikte tıbbi sekreterlere olan ihtiyaç da gün gün artış göstermektedir. Masa başı bir iş olması da bu mesleğin en çekici özellikleri arasında ilk sıralarda yer alıyor.

Tıbbi sekreter maaşları yeni atanan tıbbi sekreterler tarafından oldukça merak konusu oluyor. Özellikle; yeni atanan tıbbi sekreter maaşı 2023 özel ve devlette ne kadar fark ediyor? Sorusu sıklıkla soruluyor.

Bu alanda görev yapan kişiler tıbbi sekreter maaşı 2023 yılı için kaç oldu? Şeklinde sık sık araştırmalar yapmaktadır.

Tıbbi sekreterlik ücreti ne kadardır? Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik devlet maaşları nasıldır? Açıkladık!

2023 yılındaki zamla birlikte tıbbi sekreter maaşları aşağıda yer aldığı gibidir:

Devlette Tıbbi Sekreter Maaşı

22.500 TL

Özelde Tıbbi Sekreterlik Maaşları

13.000 TL

Kadrolu Tıbbi Sekreter Maaşı (10 Yıl)

26.000 TL

Özelde Tıbbi Sekreterlik Maaşı (10 Yıl)

18.000 TL

Tıbbi Sekreterlik Maaşı 2023 (Özel – Devlet)

Devlette ve özelde tıbbi sekreterlik 2023 yılı ile ilgili güncel rakamlar sık sık merak konusu olmaktadır.

Bu mesleğe yönelmek isteyenler ve yeni başlayanlar tıbbi sekreterlik ücreti ne kadar? Sorusunu bizlere sordukları için bu konuya açıklık getirelim.

1- Devlette Tıbbi Sekreter Maaşları

2023 yılında devlette tıbbi sekreter maaşı tecrübe arttıkça artış göstermektedir. Çok daha iyi tecrübeler edinildiği zaman maaşlarda da yükseliş elde edilmektedir.

Devlette tıbbi sekreter maaşları aşağıda yer alan veriler gibidir:

Devlet kurumlarında en az 1 yıl tecrübeli şekilde tıbbi sekreterlik yapan kişilerin maaşları 22.500 TL civarındadır.

Devlette en az 10 yıl tecrübeli şekilde hizmet veren tıbbi sekreter maaşları 2023 güncel rakamları 26.000 TL civarındadır. Tıbbi sekreter memur maaşları güncel olarak bu aralıktadır.

Öneri içerik: ATT Maaşları

2- Özelde Tıbbi Sekreterlik Maaşları

Özelde çalışan tıbbi sekreter maaşları devlette çalışan sekreterlere göre biraz daha düşük olsa da esnek olduğundan bahsedebiliriz.

Maaş aralıkları aşağıdaki gibi olan tıbbi sekreterlik maaşları özel hastanelerde genel olarak asgari ücretten esinleniyor diyebiliriz.

Yine de özel hastanelerde çalışan tıbbi sekreterlerin kazançları hastaneden hastaneye göre fark yaratabiliyor. Özelde tıbbi sekreterlik maaşları şu şekilde:

Özel hastanelerde en az 1 yıl tecrübeli olarak çalışan tıbbi sekreter maaşları 13.000 TL civarındadır.

Özelde 10 yıl ve daha fazla bir süreyle tecrübeli şekilde tıbbi sekreterlik yapan kişilerin maaşları ortalama 18.000 TL’dir.

3- Yeni Başlayan Tıbbi Sekreter Maaşları

2023 yılında tıbbi sekreterlik işine yeni başlayan kişilerin maaşları tecrübeli olanlara göre biraz daha düşüktür.

Güncel bilgiler zamlardan sonra değişiklik göstermiştir. Bu işe yeni başlayacak veya başlamak isteyen kişiler için tıbbi sekreter maaşları devamlı merak konusu oluyor.

Devlet kurumlarında yeni atanan bir tıbbi sekreter maaşı 2023 güncel rakamları ile 22.500 TL’dir.

Özel hastanelerde işe yeni başlayan tıbbi sekreter maaşları genellikle 13.000 TL civarındadır.

Tıbbi Sekreter Maaşları 2024 Yılında Ne Kadar Olur?

Devlette ve özelde tıbbi sekreterlik maaşları ile ilgili bilgilere değindik. Tıbbi sekreter olduktan sonra elbette belli bir ücret almaktasınız. Bu ücreti arttırabilmek ise tamamen size bağlı oluyor.

Tıbbi sekreterlik maaşlarını etkilemekte olan birtakım faktörler bulunduğu için 2024 maaşları henüz kesin olmamakla beraber yaklaşık 32 bin TL'ye ulaşabilir.

Tıbbi sekreterlik maaşları fazla mesaiye kalmak, ön lisans veya lisans mezunu olmak, evli veya çocuk sahibi olmak gibi nedenlerden ötürü değişiklik gösterebilmektedir.

Nöbet tutmakta olan ve fazla mesai yapan kişilerin ek ücret almak gibi bir hakları da bulunuyor. Tıbbi sekreterlik maaşları birçok faktörden dolayı değişiklik gösterdiği için 2024 yılı için net bir bilgi yer almıyor. Tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik maaşları ile ilgili bu bilgileri verebiliriz.

Tıbbi sekreter maaşları 2023 bilgileriyle ilgili eklemek istediklerinizi YORUM olarak ekleyebilirsiniz.

tıbbi sekreter maaşları tıbbi sekreterlik maaşları tıbbi sekreter maaşı tıbbi sekreterlik maaşı