Tedbirleri Unuttular! Taziye Ziyareti Yine Karantina Getirdi

Alaşehir Manşet Haber - Tüm uyarılara rağmen tedbirlere uymayarak taziye evine ziyarete giden onlarca kişi, taziyeye katılan bir kişinin Koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkması üzerine karantinaya alındılar.

Reklam
Reklam

 

Sarıgöl'de yaşanan olay, Koronavirüsle mücadelede sosyal izolasyonun önemini bir kez daha ortaya koydu. İlçede, cenaze sonrası taziyeye katılan bir kişinin Koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıkması üzerine aynı ortamda bulunan birçok kişi karantinaya alındı.

Sarıgöl Kaymakamı Ali Arıkan, birkaç gün önce vefat eden bir kişinin taziyesine giden bir kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığını belirtti. Bunun üzerine filyasyon ekiplerinin taziye evindeki temaslı kişileri tespit ettiğini aktaran Kaymakam Arıkan, "İnceleme sonunda 31 kişi temaslı olduğu gerekçesiyle karantina altına alındı. Halkımızdan maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymalarını istiyoruz. Vatandaşlarımız rehavete kapılmasınlar. Kapalı alanlarda uzun süre zaman geçirilmemesini ve özellikle taziye evlerinde kurallara riayet edilmesini önemle rica ediyoruz. " dedi.

sarigÖl koronavirüs sarıgöl koronavirüs karantina sarıgöl koronavirüs vaka sayısı