Tatilde okulların bakımı denetimli serbestlik yükümlülerine emanet

Alaşehir Manşet Haber - Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokol kapsamında, Alaşehir'de denetimli serbestlik yükümlüleri okullarda boya, badana, temizlik ve ağaçlandırma gibi işleri yapacak.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir'de denetimli serbestlikten yararlananlar yarıyıl tatilinde okulların temizlik, tadilat ve boya işlerini yaparak yükümlülüklerini yerine getirecek. Konu ile ilgili Alaşehir Cumhuriyet Başsavcılığının yapmış olduğu yazılı açıklamada:

2018 - 2019 Eğitim -Öğretim döneminin yarıyıl tatili olan 18 Ocak – 04 Şubat 2019 tarihleri arasında Kamu Hizmeti Cezası kapsamında bulunan hükümlülerin her ilde belirlenen okullarda boya, tadilat ve temizlik işlerini yerine getirme hususu; Adalet Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında amaçlanmıştır. Bu kapsamda Adalet Bakanı Sayın Abdülhamit Gül ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un da katıldığı program Ankara/ Yenimahalle Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Lisesi’nde 21 Ocak 2019 tarihinde saat 10.30’da gerçekleştirilmiş olup, eş zamanlı tüm illerde temizlik/ tadilat ve boya işleri yapılmaya başlanmıştır.

Manisa ili Alaşehir ilçesinde de bu programın uygulanması için Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Celal Şükrü Sayınsoy İlköğretim Okulu’nda Alaşehir Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Hasan Tahsin KAHRAMAN, Alaşehir Kaymakamı Sayın Abdullah UÇGUN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin GÜNEŞ, Denetimli Serbestlik Müdür Vekili Mesut SÖNMEZ, denetimli serbestlik personeli ve okul personelinin katılımı ile gerçekleştirilen programda çocuklarımızın daha iyi ve hijyenik koşullarda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla Alaşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesindeki hükümlülerce temizlik faaliyetlerine başlanmıştır. Yarıyıl tatili süresince de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen okulların boya, tadilat ve temizlik işleri Alaşehir Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesindeki hükümlüler tarafından gerçekleştirilecektir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

ALAŞEHİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI

Soner VATANSEVER / ALAŞEHİR MANŞET

alaşehir denetimli serbestlik abdullah uçgun alaşehir