Tarım ve Hayvancılığa Elektrik Desteği Geliyor

Alaşehir Manşet Haber - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, muhtaç aileler için başlatılan elektrik desteğinin, tarım ve hayvancılık alanlarında da uygulanacağını açıkladı.

Reklam
Reklam

 

Mart ayının ilk gününde Resmi Gazete'de elektrik tüketim desteğine dair karar yayımlanmıştı. Bu karara göre devlet sosyal yardım alan muhtaç ailelere elektrik tüketim desteği sağlayacak. Devlet tarafından atılan bu adım tarım ve hayvancılıkta da uygulanmaya hazırlanıyor. 

ELEKTRİK DESTEĞİ HAYVANCILIK İÇİN DE SAĞLANACAK

Ekonomi gündemine oldukça yer tutan elektrik desteğine dair son gelişme ise Tarım ve Hayvancılık alanında geldi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yapmış olduğu bir konuşmasında hayvancılığın gelişimi adına yeni bir destek başlayacağını söyledi. Enerji Bakanlığı'nca sağlanacak bu destek ile hem tarımsal üretim hemde hayvancılığı geliştirilmesi amaçlanıyor. 

'Çalışmalar Bitti Kurul Kararı Çıkacak'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bu konuya ilişkin detaylı bir açıklamada bulundu. Bu kapsamda çalışmaların bittiğini ve kurul kararınında bu hafta içerisinde çıkacağını dile getiren Bakan Fatih Dönmez şu ifadeleri kullandı. 

"Bununla ilgili çalışmalar bitti, önümüdeki hafta kurul kararı da çıkacak. Tarımsal sulama gurubuna, sulamanın yanı sıra sera, hayvancılık küçükbaş, büyükbaş, kanatlı hayvancılık, süt toplayıcıları ve işleyicileri dahil olmak üzere tarımsal faaliyetlerin hemen hemen tamamını içeren bir düzenleme yapıyoruz. Bunlar dana önce iç ticari işletme grubunda yer almaktaydı. Kilovatsaat elektrik ücretleri görece daha yüksekti. Bu uygulamadan sonra yüzde 12 civarında indirimden yararlanmış olacaklar. Biz bu uygulamayla hayvancılığı da desteklemiş olacağız. İnşallah hem yereldeki destekler hem hükümetimizin yapmış olduğu bu desteklerle tarımı hayvancılığı da kalkındırmış olacağız" dedi. 

alaşehir tarım elektrik desteği hayvancılık elektrik desteği tarım destekleri