Tarihi Kilisede Kitap Okuma Etkinliği

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde tarihi St.Jean Kilisesinde kitap okuma etkinliği gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

 

Manisa Eğitim Projeleri 2023 (MANEP 2023) Kapsamında İlçemiz tarihi St.Jean Kilisesinde Kitap Okuma Etkinliği Gerçekleştirildi.

Alaşehir Kaymakamı Abdullah UÇGUN, İlimizde eğitimin kalitesini artırmak için hayata geçirilen Manisa Eğitim Projelerinden(MANEP 2023) biri olan“Manisa Her Yerde Okuyor” projesi kapsamında Alaşehir Sekine Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile Alaşehir Selahattin Zuhal Barutçuoğlu Anadolu Lisesi Müdürlüğünce Tarihi St. Jean Kilisesinde Organize edilen Okuma Etkinliğine katıldı.
Kaymakam Abdullah UÇGUN, Eşi Prof. Dr. Duygu UÇGUN Alaşehir Sekine Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü ile Alaşehir Selahattin Zuhal Barutçuoğlu Anadolu Lisesi Müdürlüğünün, Tarihi St. Jean Kilisesinde Organize ettiği Okuma Etkinliğinde öğrenciler ile bir araya gelerek St.Jean Kilisesinde bir saat kitap okudular.

Okumanın, iyiye, güzele, doğruya, bilgiye ve hakikate yapılan bir yolculuk olduğundan bahseden Kaymakam Abdullah UÇGUN: “ Manisa Valiliğimizin 2023 vizyonu kapsamında 'Manisa Her Yerde Okuyor' projesini, bizde ilçemizde başarıyla yürütüyoruz. Amacımız, gençlerimizin kendine güvenen, özgüveni yüksek bireyler olmasını temin etmek, hayatta ne yaparlarsa en iyisini yapmalarını , en azından bunu hedeflemelerini sağlamaktır. Birinci dünya ülkeleri ile diğerlerini ayıran en temel göstergelerden biri hiç şüphesiz okumak ve okuduğu üzerine düşünmektir. Bugün burada okuma üzerine dikkatleri çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla toplanmış bulunuyoruz. Kitap okumayı ihmal etmeyin, her zaman başucunuzda bir kitap bulundurun. Bol bol kitap okuyun tavsiyelerinde bulundu Katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Tarihi St. Jean Kilisesinde Organize edilen Okuma Etkinliğine İlçe Milli Eğitim Müdür V. Şube Müdürü Mehmet Sakal, Belediye Başkan yardımcısı Muammer İbişoğlu, Akparti İlçe Başkanı Yaşar Demirel, İlçe okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katılım sağladı.


manep 2023 alaşehir alaşehir kitap okuma st.jean kilisesi abdullah uçgun prof. dr. duygu uÇgun