'Süslü Kadınlar' Alaşehir'de bisiklet farkındalığı için pedal çevirdi

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de düzenlenen 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' etkinliğine bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla çok sayıda kadın katıldı.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber - Süslü Kadınlar Bisiklet Turu Türkiye genelinde 150 il ve ilçe, 30 ülkede eşzamanlı olarak Alaşehir'de de gerçekleştirildi. Bisiklet turuna Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ve eşi Selin Öküzcüoğlu da katılarak kadınlara destek verdi. Alaşehir Belediyesine ait bir araç da tur boyunca caddelere deodorant ve parfüm sıkarak bisikletlilere destek verdi.

Alaşehir Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda toplanan süslü kadınlar, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu’nun startıyla tura başladı. Sevgi Yolu, İstiklal Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinden, şehir turu atan kadınlar, tekrar Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na geldi. Tura öncülük eden Alaşehir Belediyesine ait araç, tur boyunca caddelere deodorant sıkarak, bisikletçilere destek verdi. Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, öncülük yapan araçla tura katılarak, kadınlara destek verdi.

Öküzcüoğlu: "Alaşehir caddeleri egzoz gazı değil deodorant kokmalı"  

Bisiklet sürücülerinin sorunlarına dikkat çekmek ve kadınların trafikte görünürlüğünü sağlamak adına yapılan etkinlikte renkli görüntüler oluştu. Burada bir konuşma yapan Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, 2013 yılında İzmir’de başladı. 9 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik bu yıl 150 şehir ve 30 ülkede eş zamanlı olarak gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor. Bu tur, dünya otomobilsiz kentler günü kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek, kadınların toplumda görünürlüğünü sağlamak ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin alt yapı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir. Hareketlilik haftamızı gayet güzel kutluyoruz, katılan ve destek olan herkesi tebrik ediyorum, hepinize sağlıklı sürüşler diliyorum. Alaşehir'de de vatandaşlarımızın bisiklet kullanımını arttırmasını tavsiye ediyorum. Hem kendi sağlığımız için hem de doğamız için bunu yaygınlaştırmamız gerek. Alaşehir caddeleri egzoz gazı değil deodorant kokmalı” ifadelerini kullandı. 

Turu düzenleyen Aslıhan Daş ise yaptığı konuşmada küresel ısınmaya karşı herkesin elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğine dikkat çekerek otomobillerden inip bisiklete binme zamanının geldiğini söyledi.

 




alaşehir alaşehir bisiklet turu alaşehir süslü kadınlar alaşehir haber sitesi