Suriyeliler ile Tehlikeli Gerginlik

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde mahalleli ile Suriyeliler arasında meydana gelen kavgada 2 kişi yaralandı, 10 kişi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

 

Turgutlu'da yöre halkı ile Suriyeliler arasında çıkan bıçak, taş ve sopaların da kullanıldığı kavgada 2 kişi yaralandı. 

Olay, Turgutlu ilçesinde İstasyonaltı Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bölgede ikamet eden Suriyeli bir aile, dün öğle saatlerinde, sokakta oyun oynayan ve gürültü çıkaran çocuklardan rahatsız olup, azarladı. Çocukların durumu anlattığı yakınları ile Suriyeli aile arasında tartışma çıktı. Tartışma, çevredeki diğer kişilerin de katılmasıyla büyüyüp, kavgaya dönüştü.

Kavgada, sırtından bıçaklanan Erdal Çelik ile taş veya sopa gibi sert bir cisimle başına vurulan Fırat Çiftçi, yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis, jandarma ve sağlık ekibi sevk edildi. 

VATANDAŞLARA SÜKUNET ÇAĞRISI 

CHP’li Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın da olay yerine gelerek bilgi aldı. Mahalle sakinlerinin Suriyelilerin huzurlarını bozduğunu belirterek, kendilerini burada istemediklerini belirtmeleri üzerine Başkan Çetin, sorunun çözümü için Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan ile bir araya gelip, konuyu Manisa Valisi Ahmet Deniz’e ileteceklerini söyledi. Öfkeli kalabalık Belediye Başkanı Akın ile görüştükten sonra ikna olup, dağıldı.

Öte yandan, tedavi altına alınan 2 yaralının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

turgutlu suriyeli kavga suriyeli kavga manisa suriyeli kavga