Sürekli yorgun uyanıyorsanız bu görünmez hastalık fibromiyalji belirtisi olabilir!

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Kas ağrıları günümüzde pek çok kişinin yakındığı bir sorun. Üstelik pandemiyle birlikte daha da sık görülmeye başladı. Sürekli yorgun uyanmak, vücut ağrısı yaşamak görünmez hastalık fibromiyaljinin en önemli belirtilerinden bazıları. Son dönemde ve özellikle pandemi sürecinde iki kat daha fazla görülen, vücutta yaygın ağrı ve kronik yorgunluğa sebep olan fibromiyalji hakkında toplum yeterince bilgi sahibi değil. Peki fibromiyalji nedir? İşte belirtileri ve tedavi yöntemi.

Alaşehir'de yaklaşık 8 yıldır hizmet veren manuel terapi masaj merkezi Doğal Terapi Merkezi müdürü Mustafa Bakan, "Son yıllarda özellikle pandemi sonrası artan şikayetler arasında fibromiyaljinin önemli bir paya sahip olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımız eğer vücut ağrılarım hiç geçmiyor, ne kadar uyusam da uykumu alamadığımı hissediyorum, kendimi sürekli yorgun hissediyorum” gibi cümleleri sıklıkla kullanıyorsa fibromiyalji hastası olabilir. Fibromiyalji semptomlarının düzelmesinde en etkili yöntem egzersiz tedavileridir. Kalp hızını belli bir seviyeye çıkaran egzersizlerin düzenli olarak yapılması, doktorunuzun gerek gördüğü ilaç tedavilerinin düzenli kullanılması, ağrıyı azaltabilecek masaj, fizik tedavi gibi uygulamaların kullanılması bu rahatsızlığın etkilerini ortadan kaldıracaktır" dedi."Vücudunuzun Toksinleri Atması Gerek!"

Alaşehir’de manuel terapi masajı uygulayarak ağrılara son verildiğini belirten Doğal Terapi Merkezi müdürü aynı zamanda terapist masör olan Mustafa Bakan, "Günümüz şartlarında pek çok kişi uzun saatler hep aynı şekilde kalmakta ve hareketsiz bir yaşam sürmektedir. Tükettiğimiz besinlerdeki kimyasal maddeler sindirilemez ve vücuttan atılır. Ancak zaman içerisinde vücutta zararlı maddeler birikir ve toksin adını alır. Toksinlerden düzenli şekilde kurtulmadığınızda ödem, yağlanma ve cilt bozuklukları gibi sorunlar baş gösterebilir. Masajın faydalarından biri de toksinlerden ve biriken ödemden kurtulmayı hızlandırmasıdır. Masaj, kan dolaşımını hızlandırır ve depresyonu yatıştırır. Ayrıca masaj bağışıklık sistemini güçlendirir ve ağrıların azalmasına yardımcı olur.

Düzenli masaj terapisi alan kişiler stresten, depresyondan kurtulur. Ayrıca evde, iş yerinde, arabada veya bahçede çalışırken yapılan yanlış hareketler ilerleyen süreçte vücutta pek çok problem meydana gelebilmektedir. Bunun sonucunda da yaşam kalitemiz maalesef düşmektedir. Manuel terapi yöntemi ile kaslarınızı, bağlarınızı ve tendonlarınızı rahatlatabilirsiniz. Bu sayede günün stresinden ve olumsuz yaşam koşullarından oluşabilecek problemlere karşı vücudunuzu dirençli hale getirebilirsiniz.Manuel terapi ile öncelikle kan dolaşımı artar ki bu durum pek çok rahatsızlığın kendiliğinden düzelmesi için bile yeterli olabilmektedir. Artan kan dolaşımı ile organ ve dokulara taşınan kan artmakta ve dolayısıyla taşınan oksijen miktarı da artış göstermektedir. Bilindiği üzere oksijen tüm organizmanın ihtiyaç duyduğu bir besin kaynağı gibidir. Organ ve dokulara taşınan oksijen o bölgelerde biyokimyasal olayların daha iyi olması ve bu reaksiyonlar sonrası vücut için zararlı olan asidik maddelerin daha az miktarda üretilmesini sağlamaktadır.

Diğer bir olay ise ellerle yapılan masaj ile bası sırasında lenf dolaşımının düzenlenmesidir ki bu da dokularda biriken bazı zararlı maddelerin atılmasını kolaylaştırmak için gereklidir. Cilt ve cilt altında biriken ödem ve toksik maddeler böylece birikim yerinden uzaklaştırılmaktadır. Manuel terapi böylece adeta bir detoks vazifesi görmektedir” ” diyerek sözlerine son verdi.

alaşehir masaj alaşehir masaj salonu alaşehir doğal terapi merkezi