Sokağa Çıkma Yasağına ve Sosyal Mesafeye Uymayanlara Ceza Yağdı

Alaşehir Manşet Haber - Manisa genelinde, sosyal mesafe kuralı ve sokağa çıkma kısıtlamasına uymayanlara para cezası uygulandı.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever / Alaşehir Manşet Haber - Manisa İl merkezi ve bir çok ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve sosyal mesafe kuralını çiğneyenlere ceza yağdı.

Salihli'de dün gece saatlerinde, bir işyerinde 3 şahsın sosyal mesafeyi korumayarak alkol aldığı polis ekiplerince tespit edildi. Koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla alınan kararlara muhalefet eden 3 şahsın her birine sosyal mesafeye uymamaktan 3.150 TL olmak üzere toplam da 9.450 TL cezai işlem uygulandı. 

Akhisar İlçesinde ise, Koronavirüsün (Covid-19) yayılmasını önlemek amacıyla alınan tedbir ve yasaklara uymayan 20 yaş altı 2 kişi ile 65 yaş üstü 1 kişiye sokağa çıkma yasağı ihlalinden, 12 kişiye de sosyal mesafeyi ihlal etmekten cezai işlem uygulandı. Yasakları ihlal eden 15 kişinin her birine 3.150 TL cezai işlem uygulandı.

Ahmetli'de sosyal mesafe kuralına uymayarak eğlence düzenleyen yaşları 24 ila 36 arasında değişen 6 şahsın her birine Koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla alınan kararlara aykırı davranmaktan 3.150 TL olmak üzere toplam 18.900 TL cezai işlem uygulandı.

Manisa İl merkezinde 01.01.2000 tarihinden sonra doğanların sokağa çıkmasının yasaklanmasının ardından kolluk kuvvetleri tarafından yapılan kontrollerde, yasağa uymadığı tespit edilen 20 yaş altı 8 kişinin her birine 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32 inci maddesi gereğince 3.150 TL cezai işlem uygulandı.

Yine geçtiğimiz günlerde yasaklara uymayarak piknik yapan, ev kiralayarak kumar oynatan 20 kişiye yasaklara ve sosyal mesafe kuralına uymamaktan cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde, 2 grup halinde alkol alarak piknik yapan 7 şahsa piknik yapma yasağını ihlal etmek ve sosyal mesafe kuralına uymamaktan, ev tutarak kumar oynatan 2 şahıs ile içeride kumar oynayan 11 şahsa da kumar oynatma/kumar oynama suçu ile sosyal mesafe kuralına uymamaktan cezai işlem yapıldı. 


koronavirüs sokağa çıkma yasağı para cezası sokağa çıkma yasağı para cezaları alaşehir koronavirüs sokağa çıkma yasağı