Soğuk Algınlığı İçin Üzüm Pekmezi Tüketin

Alaşehir Manşet Haber - Bünyenizi güçlendirip soğuk algınlığı ve grip başta olmak üzere sizleri bir çok hastalıktan koruyan pekmezin faydaları saymakla bitmiyor.

Reklam
Reklam

 

İnsan vücudunu sıcak tutan üzüm pekmezinin kış aylarında daha çok tüketilmesi tavsiyesinde bulunan pekmez üreticileri, bu ürünlerin soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon gibi hastalıklara karşı koruma sağladığını söyledi.

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde bağbozumu mevsiminde hazırlanan üzüm pekmezi, kış aylarında büyük bir ilgi görüyor. Kış mevsiminin etkisini iyice hissettirmesiyle insan vücudunu sıcak tutan ve birçok derde deva olarak bilinen üzüm pekmezinin yoğun bir ilgi gördüğünü belirten pekmez üreticisi Hüseyin Çivi, kış mevsiminin vazgeçilmezi olan ve vitamin deposu ev yapımı üzüm pekmezinin soğuk havada daha çok tüketildiğini söyledi.

Demir ve kalsiyum bakımından zengin olan üzüm pekmezinin böbrek ve karaciğerin işlevini arttırarak vücudu hastalıklara karşı koruduğunu belirten Çivi, özellikle bu ürünlerin soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyon gibi kış hastalıklarına karşı şifa niteliğinde olduğunu belirtti.

"Üzüm pekmezi kana en hızlı karışan harika bir besin kaynağıdır"

Hüseyin Çivi, üzüm pekmezi tüketiminin sağlık açısından oldukça faydalı olduğu belirterek, "Üzüm pekmezi kana en hızlı karışan antioksidan özelliği olan harika bir besin kaynağıdır. Üzüm pekmezi yiyen insanlar, eskiden hasta olmazdı. Ama yeni nesil tatlı çeşitleri çoğaldığı için üzüm pekmezi yenmediği için zaten bu kadar kısa sürede gribal enfeksiyona kapılıyor insanlar. Halkımıza tavsiyemiz; azda olsa pekmez tüketimine devam etsinler." şeklinde konuştu.

"Üzüm pekmezi kışın vücut direncini artırmaya yönelik bir besin kaynağıdır"

Kışın pekmez tüketiminin daha çok arttığını belirten Çivi, "Öncelikle kışın gelmesiyle beraber tahin, pekmez gibi ürünlerde rağbet fazlasıyla oldu. Kışın gelmesiyle beraber insan vücudunun direnci ister istemez azalıyor. Vatandaşlar kış mevsiminde bu tür ürünleri tükettikleri takdirde hem dirençli hem de daha sağlıklı kalıyorlar, hastalıklara karşı da korunmuş oluyorlar. Özellikle pekmez gibi yöresel ürünlerimiz kış mevsiminde vücudu dinç tutar. Bundan dolayı da bu ürünler rağbet görüyor. Pekmezin bilinmeyen faydası çoktur. Üzüm pekmezi özellikle kışın vücut direncini artırmaya yönelik bir besin kaynağıdır. Biz de tüketiyoruz, herkesin de tüketmesini tavsiye ediyoruz." diye ifade etti.

Soner VATANSEVER / ALAŞEHİR MANŞET

 

 

alaşehir alaşehir pekmez pekmez pekmezin faydaları soğuk algınlığı pekmez grip pekmez