Sır Perdesi Aralanıyor mu?

Alaşehir Manşet Özel Haber - Birkaç gün önce, Alaşehir'in Kavaklıdere Mahallesinde, yalnız yaşayan bir kişi evinde ölü bulunmuştu...

Reklam
Reklam

 

Birkaç gün önce, Alaşehir'in Kavaklıdere Mahallesinde, yalnız yaşayan bir kişi evinde ölü bulunmuştu. Yapmış olduğumuz haberde yaşanan ölümün şüpheli olduğuna dikkat çekmiş ve kesin ölüm nedeni için otopsi sonuçlarına işaret etmiştik. Evinde ölü bulunan ve yalnız yaşayan 82 yaşındaki Mehmet K.'nın tarihi eser kaçakcısı olduğu ortaya çıktı.

Manisa İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, tarihi eser kaçakçılığına yönelik Alaşehir ilçesi Kavaklıdere Mahallesi'nde çiftçilik yapan 82 yaşındaki Mehmet K'yi takibe aldı.

Alaşehir Cumhuriyet Başsavcılığının arama kararı kapsamında adrese giden ekipler, şüphelinin birkaç gün önce yaşamını yitirdiğini tespit etti.

Çiftlik evine giren jandarma ekipleri, adeta bir müze görünümünde raf, vitrin ve masalara sıralanan çok sayıda tarihi eserle karşılaştı.

Ev ile eklentilerinde yapılan çalışmada tarih öncesi, Helenistik, Roma, Bizans, İslam ve Osmanlı dönemlerine ait toplam bin 528 parça tarihi eser bulunduğu belirlendi.

Aralarında heykeller, sikkeler, amforalar, vazolar, el yazmaları ve muhtelif eşyaların da bulunduğu eserler, Manisa Müze Müdürlüğüne teslim edildi.

Soruşturmanın operasyon sonrası genişletildiği belirtildi.

alaşehir alaşehir haber alaşehir tarihi eser alaşehir tv alaşehir 45 haber alaşehir gündem