Şiddetli Yağış, Fırtına ve Yıldırıma Dikkat

Alaşehir Manşet Haber - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün öğleden sonra ülkemizin güneybatı kesimlerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Manisa, Denizli, Uşak ve Burdur çevreleri ile Aydın ve Muğla'nın iç kesimleri, Antalya'nın batısının iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiğini duyurdu. Uyarının bitiş zamanın ise 9 Ağustos saat 20:00 olduğu aktarıldı.

Reklam
Reklam

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Güney Ege, Akdeniz, Manisa, Kütahya, Uşak, İzmir, Bursa ve Giresun'un iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların bugün öğle saatlerinden sonra Denizli, Uşak ve Burdur çevreleri ile Aydın ve Muğla’nın iç kesimleri, Antalya’nın batısının iç kesimleri (Korkuteli, Elmalı, Döşemealtı) ve Isparta’nın güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ ve RÜZGAR UYARISI 

MGM tarafından yapılan kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısında ise şu ifadeler kullanıldı:

* Yağışların; akşam saatlerinde Kütahya’nın batı ilçeleri Pazar öğle saatlerinden sonra Denizli, Uşak ve Burdur çevreleri ile Aydın ve Muğla’nın iç kesimleri, Antalya’nın batısının iç kesimleri (Korkuteli, Elmalı, Döşemealtı), Isparta’nın güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

* Rüzgarın; Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

ALAŞEHİR'DE ÖĞLEDEN SONRA ETKİLİ OLACAK

Alaşehir'de bugün öğleden sonra başlayacak olan yağışlı hava ile bölgesel olarak yer yer şiddetli sağanak geçişleri bekleniyor. Akşam saatlerine kadar sürecek olan yağışlı hava, hafta başından itibaren yerini güneşli havaya bırakacak.

Alaşehir için tahmin edilen bir haftalık hava tahmin raporu aşağıdadır ;

Güncel hava durumunu öğrenmek için TIKLAYINIZ... 


alaşehir hava durumu alaşehir yağış alaşehir yağmur