Sıcaklıklar Hissedilir Derecede Düşecek, Don Bekleniyor!

Alaşehir Manşet Haber - Bölgemiz soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Sıcaklıklar, önümüzdeki günlerde eksi 3 dereceye kadar düşecek.

Reklam
Reklam

 

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Balkanlardan gelecek soğuk ve yağışlı havaya karşı uyarıda bulundu. 

Ülke genelinde hava sıcaklıklarının pazar gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı sistemle birlikte 8-15 derece azalacağı tahmin ediliyor. 

Ülkemiz pazar günü Balkanlar üzerinden gelen, mevsime göre soğuk ve yağışlı yeni bir sistemin etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların pazar gecesi ve pazartesi günü Karadeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmura ve bölgelerin yüksek kesimlerinde kara dönüşmesi öngörülüyor.

Yağışların gelecek hafta sonuna kadar doğu bölgelerde genellikle karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması bekleniyor.

Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının pazar gününden itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı sistemle birlikte Türkiye genelinde hissedilir derecede (8-15 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Bir süredir mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının gelecek hafta hissedilir derecede azalması nedeniyle başta sağlık sorunları olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor. 

Bölgemizde Zirai Don Bekleniyor 

Bölgemiz, hafta başından itibaren yağışlı hava dalgasının etkisi altına girecek. Salı gecesinden itibaren ise sıcaklıklar da ciddi bir düşüş meydana gelecek. Eksi 1 dereceye kadar düşecek olan hava sıcaklığı, Çarşamba günü ise -3 dereceyi görecek. 

Salı gecesi bölgemizde hafif kuvvette zirai don riski bulunmaktadır. Çarşamba gecesi ise orta kuvvette zirai don riski olacağı tahmin ediliyor. Perşembe ve Cuma günleri zirai don olayının sürmesi bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan zirai don uyarısında; Sıcaklığın gün içinde düşüşü genellikle öğleden sonra başlayıp, gece yarısından itibaren kritik seviyenin altına düşer. Düşüş gündoğumuna kadar sürer. Bu düşüş, gökyüzünün açık yada kapalı olmasına, rüzgar şiddetine, havadaki nispi nem oranına, yağışa, topografyanın güneşe karşı konumuna göre hızlı yada yavaş olabilmektedir. Sıcaklığın en düşük olduğu saatler sabaha yakın saatler olup genellikle gündoğumundan hemen önce pik değere ulaşmaktadır. Tarımsal üretiminde meydana gelen zararlar, genellikle bu aralıkta meydana geldiğinden, üreticilerimizin tedbirlerini bu periyot için planlaması, meydana gelebilecek zararı en aza indirecektir.

Alaşehir için tahmin edilen bir haftalık hava tahmin raporu ve Zirai Don Haritaları aşağıdadır ;






çiftçi haber hava durumu alaşehir hava durumu accuweather alaşehir hava durumu 30 günlük alaşehir don alaşehir zirai don alaşehir 45 haber alaşehir haber sitesi