Sezonun İlk Üzümünün kilosu 240 TL'den satıldı

Alaşehir Manşet Haber - 2019-2020 Çekirdeksiz Kuru Üzüm Sezonu düzenlenen törenle açıldı. Açık artırma ile 50 kg. üzüm kilosu 240 liradan 12 bin liraya alındı.

Reklam
Reklam

 

2019-2020 Çekirdeksiz Kuru Üzüm Sezonu Salihli Ticaret Borsasında düzenlenen törenle açıldı. Açık artırma ile üzümün kilosu 240 liradan alıcı buldu. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, “Tescil edilen üzümün 235 bin tonunun ihraç edildi. Bunun karşılığında 467 milyon dolar dolar ülkemize girdi sağlanmıştır. Sağlanan bu yüksek milli gelir hacminin alt yapısında ise üreticilerimizin, tüccarımızın, sanayicimizin, ihracatçımızın, ilgili kurumlarımızın yoğun emek ve çabaları yer almaktadır. Bu nedenle çiftçimizin emeğinin karşılığını alması en doğal hakkıdır. Gerek üreticilerimiz, gerekse ticaret kesimi olan bizler ve sektörün tüm paydaşları birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, hem kendimizi, hem de sektörümüzü korumak zorundayız. Çünkü üretilen çekirdeksiz kuru üzümün yüzde 85’i ihracata gitmektedir. Temmuz sonu itibariyle bu oran yüzde 90’a ulaşmıştır.

Küresel piyasadaki rakiplerimiz karşısında pazardaki rekabet gücümüzü yitirmememiz için dayanışma için birlikte hareket etmeliyiz. Bunun içinde biz Salihli Ticaret Borsası olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bilindiği üzere göreve geldiğimizde Salihli Ticaret Borsası önderliğinde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Salihli Ziraat Odası, Tariş, Tarım Kredi Kooperatifleri, ihracatçı firmalar Tuğrul Tarım ve Grappa A.Ş ve zirai ilaç bayilerimizin katılımı ile “Salihli’de üzümde kalıntının önlenmesi için eylem Planı” oluşturduk.  Bu eylem planı kapsamında üreticilerimize kalıntısız ve kaliteli üzüm yetiştirmeleri için eğitimler düzenledik. Verilen eğitimlerle Salihli üzümünü dünya pazarında aranan bir ürün olmasını ve çiftçimizin ürünlerini daha yüksek fiyattan satmasını sağlamak için mücadele ediyoruz.”

Ak Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen ise “Güzel ve hayırlı bir organizasyonda bir araya geldik. Uzun bir zamandır bu bölgede arazideyiz ve üreticilerimizle bir araya geliyoruz. Özellikle son dönemlerde gündemde olan konu ise fiyat. Bakanımızla sık sık bir araya geliyoruz. Sürekli değerlendirmelerde bulunuyoruz. 18 yıllık iktidarımız döneminde gerek sivil toplum kuruluşları gerekse diğer paydaşlarla sürekli bir araya gelip müstahsilin sıkıntıya, dara düşmemesi adına, fiyat istikrarı adına işbirliği içinde olduk.  Başkanımız da az önce rakamları verdi geçtiğimiz yıl ülkemize 500 milyon dolar düzeyinde bir döviz girdisi sağlandı. Biz iktidara geldiğimizde bir tek doğrudan gelir desteği vardı şimdi 15 farklı  kalemde destek veriliyor. Dolayısıyla üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi. 

2019-2020 Çekirdeksiz Kuru Üzüm Sezonu açılış törenine; Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Ak Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Alşen, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Halil Çöygün, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Demir, Salihli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil Aşık, İlçe Müftüsü Adem Karakelebek, Salihli İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Alim Yavuz, İlçe Sağlık Müdürü Doktor Sezgin Güleç, Ak Parti İlçe Başkanı Selçuk Dinç, CHP İlçe Başkanı İsmet Kocabıyık, MHP İlçe Başkanı Mehmet Akın, oda başkanları sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çiftçiler ve tüccarlar katıldı.

Habere ait fotoğraflar aşağıdadır. 

 



2019-2020 üzüm fiyatları kuru üzüm fiyatları 2019 üzüm rekolte kuru üzüm salihli üzüm