Şehitlerimize Mektup...

Köşe yazarımız Görkem Koşpınar'ın kaleminden aziz şehitlerimize mektup...

Reklam
Reklam

 

Sevgili ve çok değerli şehitlerimiz,

Bir milleti millet yapan; ortak geçmişe sahip olmaktır. Aynı mutlulukları yaşamak, aynı acıları paylaşmak, aynı olaylardan etkilenip, aynı düşmana karşı göğüs germektir. Bizden öncekileri saygıyla, gururla anabilmek ve bizden sonrakilere de bu saygıyı ve gururu aktarabilmektir. Ne mutlu bizlere ki bunları sonuna kadar hak eden bir ecdada sahibiz.

Ne kadar fazla saldırılara maruz kalıp, ne kadar fazla çile çekmeye çalıştırıldı bu millet. Atalarımız, bir of demeden hepsinden de alınlarının akıyla çıkmayı başardı. Hiçbir zaman yüzünü yere eğmedi, şimdi onlara sesleniyorum: Ey kahraman gazilerimiz! Ey bu vatan uğruna gövdesini siper edip hiç tereddüt etmeden canını veren şehitlerimiz! Sizlere ne kadar minnet duysak azdır. Üzerinde yaşadığımız şu toprak parçası sizlerin sayesinde vatan olarak kalabilmiştir, sizlerin kanından rengini alan al bayrağımız gururla her yerde dalgalanmaktadır. Siz dünya tarihinde eşine az rastlanır bir miras bıraktınız  bize. Bazen Seyit Onbaşı oldunuz 276 kiloyu tek başınıza kaldırabilecek konuma geldiniz, bazen Nene Hatun oldunuz Türk kadınının ne kadar güçlü ve çalışkan olduğunu kanıtladınız. Fatih oldunuz , Yavuz oldunuz Süleyman oldunuz, Hasan oldunuz,  Ahmet oldunuz. Bu vatanı, bu milleti hep koruyarak bizlere kadar ulaştı gururunuz.

Sizleri hep andık, anladık. Bizim de başımıza belalar açmaya kalktılar, merak etmeyin biz de bir olduk bu vatan için. Ömer Halisdemir olduk, Mehmetler, Ayşeler bir olduk biz olduk. Biz de geçit vermedik hainlere. O karanlık gecenin sabahı nasıl aydınlığa dönmüşse izin vermeyeceğiz bir daha karanlıklara. İzin vermeyeceğiz her türlü planlanan oyuna. Ne de olsa ecdadımız sizdiniz, sizden aldık bu cesareti, biz de torunlarımıza aktaracağız.

Sizlere sözümüz olsun, ruhunuz sonsuza kadar  şad olsun.

görkem koşpınar alaşehir alaşehir şehir