Sarman Kedi Üzerine Tüm Merak Edilenler


Sarman Kedi, tekir kedi ırkına ait olup sevimli ve cana yakın karakterleri ile tercih edilen kedilerdendirler. Bu kediler, melez bir ırktır ve kökenleri 14. Yüzyıla dayanmaktadır. 
Sarı renkte oldukları genel kanı olarak biliniyor olsa da koyu ve karışık renklerde oldukları, hatta turuncu renkte de olabildikleri görülmektedir. 

Sarman Kedi Bir Irk Değildir

Sarman kedi ırkı tanımlaması, bu kedilerin Tekir kedi ırkına dahil olmalarından dolayı doğru bir tanımlama değildir. Kedi tüylerinin rengini tanımlamak için Sarman kelimesi kullanılmaktadır. 

Her ne kadar tüm sarman kedilerin erkek olduğu söyleniyor olsa da aslında bu kedilerin hepsi erkek değildir, sadece erkek sarman kediler dişilere göre daha fazladır. 

Sarman Kedilerin Özellikleri Nelerdir? 

Sarman kediler burunlarının üzerinde bulunan çilleri ile dikkat çekerler. Kedilerde bu çillerin oluşmasının sebebi olarak ise sarı ve turuncu renklerinde olmaları gösterilmektedir. 

Oyuncu ve sevecen olan bu kedilerin sahiplenilmek için çok tercih edilmelerinin nedeni sevimli olmalarının yanı sıra çok sevecen olmalarıdır. Hatta bu sevecenlikleri onların sırnaşık olarak nitelendirilmesine neden olmaktadır. Çocuklar ile çok iyi anlaşan ve tam bir ev kedisi olan Sarmanlar çok tembel ve obur olabiliyorlar. Bu nedenle kedileri sahiplenen kişilerin sarmanlara sık egzersiz yaptırmaları ve diyetlerine dikkat etmeleri önem taşıyor. 

Mevsimsel değişimler ve hormonsal değişim dönemlerinde tüy dökebilen Sarmanlar için haftada 2 defa tüylerini fırçalamak tüy bakımları için yeterli olabiliyor. Aynı zamandan bu fırçalama kedi için psikolojik bir rahatlama da sağlıyor. 

Dişi Sarman kediler genellikle yılda 3 kez defa doğum yapabiliyorlar. Dişilerin gebelik süreleri 60 ile 63 gün arasında değişiyor ve her batında ortalama 4 yavru dünyaya getirebiliyorlar. 

Aidiyet duygusu son derece yüksek olan Sarmanlar, evlerine duygusal olarak bağlanıyorlar. En iyi ev kedisi olarak tanımlanmalarının altında yatan neden olan bu özellik Sarman kedi sahiplenenlerin sayısının gün geçtikçe artmasını sağlıyor. 

Sarman kediler ve diğer kedi türleri üzerine ayrıntılı bilgiler için Hayvanlar Aleminde sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

sarman kedi sarman kedi özellikleri sarman kedi kaç yavru doğurur