Sarıgöl Ülkü Ocakları, yardımları ile yürekleri ısıttı

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber -Deprem sonrası tüm imkanlarıyla depremzedelerin yanında yer alan Sarıgöl Ülkü Ocakları, depremin psikolojik etkilerini aşmak, çocukların en az travma ile bu süreci atlatmasına yardımcı olmak için deprem bölgesinde kurduğu oyun çadırı ile çocukların eğlence kaynağı oldu. Oyuncaklarla donatılan oyun çadırında eğlenen çocuklar depremin acılarını bir nebze olsun unuttular.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen ve 11 İl’de ağır yaralara yol açan derpemin hemen ardından harakete geçen Sarıgöl Ülkü Ocakları Teşkilatı, deprem bölgesinde yaptığı çalışmalar ile taktir topladı. Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin hemen ardından tüm imkanları ile seferber oldu. Deprem bölgesinde kurulan oyun çadırında çocuklarla yakından ilgilenen Sarıgöl Ülkü Ocakları, çocukların en az travma ile bu süreci atlatmalarına destek oldu. Çizgi film izleyen, satranç oynayan, oyun hamurlarıyla oynayan, resim yapan, kitap okuyan ve yaşanan ortamdan kısmen uzaklaşan çocukların mutluluğu ise ailelerine moral kaynağı oldu.

"Karınca Misali Yangına Su Taşımaya Devam Edeceğiz"

Depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesinde canla başla mücadele veren Sarıgöl Ülkü Ocaklarının çalışmaları aralıksız sürüyor. Yaşanan acı olay sonrası devlet millet el ele vererek yaraların sarılabilmesi için tüm gayretleri ile çalışmalarının devam edeceğini belirten Ocak Başkanı Hakan Kuruca, "İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın, düsturu ile deprem bölgesinde yaşayan ve bu felaket ile evlerini kaybeden vatandaşlarımızın acılarına ortak olmak ve bu yarayı sarabilmek için depremin ilk gününden itibaren ekip arkadaşlarımız ile birlikte mücadele ettik. Özellikle bölgedeki çocukların en az travma ile süreci atlatmaları için oyun çadırı kurduk. Onların doyasıya eğleneceği bir takım etkinlikler düzenledik. Etkinliklerimiz oldukça verimli geçti. Çocuklarımız ne istedi ise anında karşıladık. O bölgede şuan büyük bir yangın var ve bizler de karınca misali bu yangını söndürebilmek adına oraya su taşıyoruz. "Sabırla Dut Yaprağı Atlastan Kumaşa Dönermiş" sözünü bizler ilke edindik. Sabır ve azami gayretle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu yaraları hep birlikte saracağız. Yapmış olduğumuz etkinliklerde emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim" dedi.




sarıgöl ülkü ocakları sarıgöl hakan kuruca deprem bölgesi oyun çadırı deprem çocuk oyun