Sarıgöl'de, Genç Girişimci tavuk üretim işletmesine güneş enerji paneli taktırdı

Alaşehir Manşet Haber - Sarıgöl'de genç girişimci Yasin Koparan, iki üniteden oluşan tavuk üretim işletmesine,220 adet 70 MW elektrik üretim kapasitesine sahip güneş enerji paneli taktırdı. Güneş enerji santrali sayesinde tesisin elektik ihtiyacını karşılayacağını belirten Koparan, İlgili kurumların gerekli denetimleri yaptıktan sonra güneş enerji santralinin devreye gireceğini söyledi.

Reklam
Reklam

 

Sarıgöllü genç girişimci, işletmesinde kendi elektriğini üretecek. 

Genç girişimci Yasin Koparan, Sarıgöl’e bağlı ve yasa gereği Mahalleye dönüştürülen Çimentepe Köyü’nde Ocak 2015’te faaliyete geçirdiği iki üniteden oluşan tavuk üretim işletmesine, 220 adet 70 MW elektrik üretim kapasitesine sahip güneş enerji paneli taktırdı. Güneş enerji santrali sayesinde tesisin elektik ihtiyacını karşılayacağını belirten Koparan, İlgili kurumların gerekli denetimleri yaptıktan sonra güneş enerji santralinin devreye gireceğini söyledi.

Genç girişimci Yasin Koparan konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,” Sarıgöl’e bağlı ve yasa gereği Mahalleye dönüştürülen Çimentepe Köyü’nde, iki üniteden oluşan tavuk üretim tesisini faaliyete geçirdim. Üretim kapasitesi 50 bin olan tesislerimizin düşük maliyetle enerji ihtiyacını karşılamak için Güneş Enerji santrali projesi için girişimlerde bulundum. Proje onaylanınca Güneş Enerji santrali’nin kurulumu için harekete geçtim. İlgili firma tarafından tesisin çatısına 220 adet70 MW elektrik üretim kapasitesine sahip güneş enerji paneli taktırdım. Maliyeti 500 bin Lirayı bulan projenin son rütuşları yapıldı.İlgili kurumlar  kontrollerini yaptıktan sonra güneş enerji santrali  faaliyete geçek. Bu proje ile tesissin elektrik ihtiyacı olan elektriği kendimiz üretmiş olacağız”dedi.

sarıgöl haber sarıgöl haberleri sarıgöl son dakika haberleri sarıgöl