Sağlık Sektöründe Çalışan 4/D Kamu İşçileri Haklarını Arıyor

Taşeron iken 696 KHK ile kadroya alınan 4/D Kamudaki Sağlık İşçileri haklarını arıyor. Özellikle Pandemi sürecinde hayatları pahasına canla başla çalışan sağlık işçileri seslerinin duyularak mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

Reklam
Reklam

 

Taşeron iken 696 KHK ile kadroya alınan 4/D Kamudaki Sağlık İşçileri yaptıkları yazılı açıklamada, "Kadrodan sonra Sağlık Bakanlığında oluşturulan işçi statüsü üçe ayrılmıştır. Eski belediyeden gelen işçiler ile kadroya geçen 696 KHK işçişleri ile İŞ-KUR üzerinden atanan işçiler olmak üzere 3 ayrı işçi sınıfı oluşmuştur. Fakat son yapılan toplu iş sözleşmesinde kapsama giren eski işler ile 4857 sayılı işçiler kapsama alınmıştır. Burada mağdur olan 696 KHK ile taşerondan kadroya geçen daimi işçiler tek sebep olarak asıl iş kolu sağlık kolunda olmadıkları için kapsam dışı bırakılmak istenmektedir. 

Şuan mevcut devam etmekte olan Yüksek Hakem Kurulu tarafından 696 KHK için hazırlanan toplu iş sözleşmesi en son 31.10.2020 tarihinde sona erecektir. 01.11.2020'de bu işçiler en son yapılan iş sözleşmesine dahil olabilmeleri için 4857 iş koluna dahil edilerek bu kapsama alınmaları gerekmektedir" ifadelerini kullandılar.

17. İş Koluna geçmeleri gerektiğini belirten kamudaki sağlık işçileri, talepleri karşılanmadığı için bağlı bulundukları HAK-İŞ sendikasından istifa ettikleri öğrenildi.

4/d kamu işçisi