'Robin Hood' bu kez Alaşehir'de ortaya çıktı

Alaşehir Manşet Haber - Türkiye'nin birçok ilinde veresiye defterlerini silip, vatandaşlara para dağıtan gizemli hayırsever, bu kez Alaşehir'de ortaya çıktı. İlçeye bağlı bazı köylerde bakkalları gezen hayırsever, onbinlerce liralık borcu sildirdi. Mahalleliler ve bakkallar borçları ödeyen gizemli hayırseveri merak ediyor.

Reklam
Reklam

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Birçok şehirde ortaya çıkarak vatandaşlara yardım eden gizemli hayırsever, veresiye defterlerini kapatıp, vatandaşlara para dağıtmaya devam ediyor. Son olarak Alaşehir'de ortaya çıkan 'Robin Hood', Baklacı Mahallesi'ndeki Mehmet Özdil’in bakkalına uğrayarak vatandaşların onbinlerce liralık borç defterini sildi. Defterin yapraklarını kopararak yakan hayırsever, hem vatandaşların hem de esnafın yüzünü güldürdü. Vatandaşlar, teşekkür ettikleri gizemli hayırseveri tanımak istediklerini söylediler.

Tüm Borçları Ödeyerek Veresiye Defterini Yaktı

Borcu olan vatandaşlardan Ahmet Toprak ise borçlarının silindiğine inanmadığını, bakkala gelip tekrardan sorduğunu söyledi. Toplamda 650 TL borcu olduğunu belirten Toprak: "Sürekli ilçe merkezine markete alışverişe gidemiyoruz. Bakkal yakın olduğu için biz olmasak bile çocuklar buradan alışveriş yapabiliyor. Alışveriş sonrası hesaba yazdırıyoruz ve ortalama iki ayda bir gelip hesabı kapatıyorum. Bu ay da maaşımı almış ve bakkala hesabı kapatmak için gelmiştim. Bakkal borcumun kalmadığını söyledi. Bakkalın şaka yaptığını düşündüm ve ciddiye almadım. Tekrar sorduğumda durumu detaylı bir şekilde anlattı. Şaşırdım kaldım. Televizyonlarda görüyorduk sürekli bu tür haberleri. Hayırsever Robin Hood diye. Buralara gelmesine inanamadım. Başka köy bakkallarına da gitmiş duyduğum kadarıyla. Ben bu yaşıma kadar ilk kez böyle bir şey gördüm. Ben şeker, yağ, tüp gibi şeyler almıştım, o hayırseveri  görürsem çok teşekkür edeceğim" diye konuştu.

alaşehir robin hood alaşehir hayırsever alaşehir haber sitesi