Özel Öğrencilere 'ASKER KINASI'

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde 7 özel öğrenci için, 1 günlüğüne yapacakları sembolik askerlik görevi için temsili "asker kınası" etkinliği düzenlendi.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir'de 7 engelli öğrenci için, 1 günlüğüne yapacakları sembolik askerlik görevi nedeniyle temsili "asker kınası" etkinliği düzenlendi.

Alaşehir Özel Mutlu Gelişim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezince düzenlenen İftar yemeği sonrası özel öğrenciler için sembolik asker uğurlama eğlencesi yapıldı. Öğrenci, öğretmen ve velilerinin katıldığı iftar yemeği sonrası dualar edildi. 

İftar programına İlçe Kaymakamı Abdullah UÇGUN, Eşi Duygu UÇGUN hanımefendi, Eğitim Alay Komutanı Kıdemli Albay Ali İsmail ELALMIŞ, AK Parti İlçe Başkanı Murat ERTÜRK ve Eşi, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkan Vekili Mustafa KORKUSUZ ve Eşi, İlçe Müftüsü Necati KARA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin GÜNEŞ, Şube Müdürü Süleyman BÜYÜKKARCI, Okul ve Kurum Müdürleri, engelliler ve yakınları katıldı. 

Özel çocuklara bir gün de olsa, mutlu bir gün yaşatmak istediklerini söyleyen Kurum Müdürü Funda Kandemir, Kurumumuz olarak tüm ailelerin katıldığı iftar yemeği düzenledik. Kurumumuzda eğitim gören 7 engelli öğrencinin sembolik olarak Alaşehir Ulaştırma Eğitim Alay Komutanlığında 1 günlüğüne asker olacağını belirtti.

İlçe Kaymakamı Abdullah UÇGUN ailelerle ve Asker olacak gençlerle ilgilenerek sohbet etti. Askerliğin Türk toplumundaki öneminden bahseden UÇGUN, gençlere başarılı ve sağlıklı bir hayat diledi.

Özel çocuklar davul ve zurna eşliğinde asker eğlencesine devam etti. Askere gidecek 7 Engelli gencimize İlçe Kaymakamı Sayın Abdullah UÇGUN’un Eşi Duygu UÇGUN Hanımefendi tarafından asker kınası yakıldı.

Gençler hep birlikte kına türküsünde eğlenerek oynadılar.



alaşehir alaşehir haberleri abdullah uçgun alaşehir Özel mutlu gelişim Özel eğitim ve rehabilitasyon alaşehir rehabilitasyon alaşehir Özel eğitim