Onlarca Köpeği Zehirlediler

Soner VATANSEVER / Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir ve Salihli'de art arda yaşanan olaylar insanlığımızı sorgulatacak hale geldi. İki ilçede yaşanan akraba cinayetleri hepimizi derinden sarsarken, Salihli'de yaşanan ve yaklaşık 20 köpeğin zehirlenerek öldürülmesi olayı ise vicdanlarımızı paramparça etti. Yaşanan olaylar sonrası insanlığımızı nasıl kaybettiğimiz akla gelen ilk soru oldu.

Müslümanlar için kutsal sayılan mübarek Ramazan ayında bölgemiz, iki gün üst üste gelen cinayet haberleri ile sarsıldı. İlk acı haber Salihli'den geldi. Aralarında daha önceden arazilerindeki su meselesi yüzünden husumet olduğu iddia edilen iki amcaoğlu hayvan otlattıkları esnada karşılaşarak tartışmaya başladılar. Tartışmanın büyümesi üzerine Ali D., amcaoğlu Ramazan Dağ’ı yanında bulunan av tüfeği ile kafa bölgesinden vurarak öldürdü.

Olaydan bir gün sonra acının adresi bu kez Alaşehir oldu. Hacıaliler Mahallesi’nde meydana gelen olayda bir süredir aralarında arazi anlaşmazlığı yüzünden husumet bulunan amcaoğulları Latif Ertürk (28) ile Ömer E. (23) arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü ve Ömer E. tarafından bıçaklanan Latif Ertürk hayatını kaybetti.

İnsanlığımızı sorgulatan bir diğer olay ise yine komşu ilçemiz Salihli'de yaşandı. 20'ye yakın sahipsiz köpek zehirlenerek öldürüldü. İhbar üzerine İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği ile Salihli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından bölgede inceleme başlatıldı. Bölgede yapılan ortak çalışma sonucunda ilk etapta 13 köpeğin öldürüldüğü, zehirlenme şüphesi ile tedavi altına alınan 9 köpekten de ölenlerin olduğu öğrenildi.

Müslümanlar olarak kutsal saydığımız bu günlerde bile gözümüzü kırpmadan insan öldürebiliyoruz. Üstelik öldürdüğünüz kişi de akrabanız! Hiç vicdanınız sızlamadan sahipsiz onlarca köpeği zehirli tavuk eti ile besliyorsunuz ve can çekişerek ölmelerini izliyorsunuz. Toplum olarak biz bu hale nasıl geldik ve vicdanlarımızı nerede kaybettik? 

 

salihli cinayet salihli ramazan dağ cinayet alaşehir cinayet alaşehir latif ertürk cinayet köpek zehirleme