"Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın!"

Alaşehir Manşet Haber - Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' sloganlı trafik uygulaması programı yapıldı.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir'de, İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile ”Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganlı trafik uygulaması programı yapıldı.

Alaşehir Belediyesi hizmet binası yanında bulunan yaya geçidinde gerçekleştirilen trafik uygulamasında hem sürücüler hem de yayalar yeni yasal düzenleme hakkında bilgilendirilirken, Alaşehir İlçe Kaymakamı Abdullah Uçgun yaptığı açıklamada; ”Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikle, trafikteki can kayıplarının yaklaşık yüzde 23'ünü oluşturan yayalar lehine önemli bir adım atıldı. Yapılan düzenleme ile "Yaya Öncelikli Trafik" anlayışı yasal bir zemine oturtuldu. Düzenleme ile artık araç sürücüleri, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken "yavaşlamak", buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa "ilk geçiş hakkını vermesi" zorunlu hale geldi. Bu amaçla İçişleri Bakanlığınca "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019 yılı "Yaya Öncelikli Trafik" yılı ilan edildi. Bugün bu kapsamda 81 il ve ilçelerinde "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla programlar gerçekleştiriliyor. Alaşehir Kaymakamlığı olarak kurum amirlerimiz ile birlikte bu programa katkı sunmaya, kampanyaya ve tanıtımlarla destek olmaya çalıştık” dedi.

Kaymakam Uçgun'a programda Belediye Başkan Yardımcısı Muammer İbişoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Zorpuzan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nadir Bilbay, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve ilçedeki diğer kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri eşlik etti.

alaşehir nadir bilbay mustafa zorpuzan abdullah uçgun