Öküzcüoğlu'ndan Sükunet Çağrısı

Alaşehir Manşet Haber - Belediye Başkan Yardımcısı Halil Koç, dövülerek hastanelik edildi. Saldırıda bulunan şahısların, yaptıklarından hiçbir pişmanlık duymaması ve olay sonrası 'Bu iş burada bitmedi' diyecek kadar hırslarına yenik düşmesi ise toplumda adeta infial yarattı.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir Belediyesi'nde Personelden sorumlu başkan yardımcısı Halil Koç, dövülerek hastanelik edildi. Kolu kırılan ve vücudunun çeşitli yerlerinde ezilmelerin olduğu Halil Koç'a saldırıda bulunan şahısların, yaptıklarından hiçbir pişmanlık duymaması ve olay sonrası “Bu iş burada bitmedi” diyecek kadar hırslarına yenik düşmesi toplumda infial yarattı. Yaşanan üzücü olay sonrası akıllara, toplum olarak nereye gidiyoruz sorusu geldi. 

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Belediye'ye ait sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, bu gibi şiddet olaylarının toplumsal birlik ve beraberliğimize zarar vermemesini dilerken tüm Alaşehirlileri sükunete davet etti. Şiddetin her türlüsüne karşı olduğuklarını belirten Öküzcüoğlu yaptığı açıklamada;

"Dün akşam saatlerinde Belediye Başkan Yardımcımız Halil Koç, Belediye binasından ayrılarak 19 Mayıs Caddesi’nde ilerlerken, belediyeden daha önce çıkışları verilen iki şahsın saldırısına uğramıştır.

Saldırı neticesinde Başkan Yardımcımız Halil Koç’un sağ kolunun kırıldığı ve yüzünün ve vücudunun çeşitli yerlerinde de ezilmeler meydana gelmiştir.
Öncelikle Başkan Yardımcımıza acil şifalar diliyor ve bu menfur saldırıyı yapanları kınıyoruz. Hukuki süreç sonuçlanıncaya kadar da Başkan Yardımcımız Halil Koç’un yanında olacağımızı belirtmek istiyoruz.

Demokratik hukuk devletinde şiddetin her türlüsü suçtur ve hangi amaç uğruna yapılırsa yapılsın kabul edilemez. Ayrıca bu şiddete destek vermek de aynı suça iştirak etmektir.
Sizlerin oylarıyla Yerel seçimler sonrası temsil yetkisi kazandığımız 31 Mart tarihinden beri gecemizi gündüzümüze katarak Alaşehir’i daha iyi bir yer haline getirmek için çalışıyoruz. Bu süreç içerisinde Belediyemizin almış olduğu tasarruf tedbirleri kapsamında işten çıkarılan iki şahsın gerçekleştirdiği bu olay bizleri derinden üzmüştür. Şahısların çalıştıkları birimde bulunan personel fazlalığı ve yapılan işin daha az personelle yapılmasının mümkün olması nedeniyle işten çıkarılan bu şahısların şehir eşkiyalığı yaparak arkadaşımızı darp etmesi hiçbir şekilde kabul edilemez.

Bu olayın en üzücü taraflarından biri de, şahısların yaptıklarından hiçbir pişmanlık duymaması ve olay sonrası “Bu iş burada bitmedi” diyecek kadar hırslarına yenik düşmesidir.

Bu gibi şiddet olaylarının toplumsal birliğimize ve beraberliğimize zarar vermemesi için tüm Alaşehirlileri sükunete davet ediyor, şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu tekrar belirtmek istiyoruz.

Bu olayın faillerinin en kısa sürede yakalanacağına ve gerekli cezayı alacaklarına olan inancımızla, motivasyonumuzu düşürmeden, ilk günkü şevkimizle çalışmaya devam edeceğimizi siz değerli Alaşehirlilere bildiriyoruz.

alaşehir alaşehir belediye başkanı saldırı alaşehir halil koç saldırı alaşehir olay