Öğrenciler Gekeneksel Oyunları "PEKÂLÂ" Oynayacak

Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün öncülüğünde Alaşehir Halk Eğitimi Merkezinin yürüttüğü 'PEKÂLÂ OYNUYORUZ' PROJESİ ilçe genelindeki tüm ilkokullarda uygulanmaya başladı.

Reklam
Reklam

 

Alaşehir Halk Eğitimi merkezi müdürlüğünce organize edilen ve ilçe genelindeki tüm ilkokulları kapsayan projede unutulmuş geleneksel çocuk oyunları öğrencilere öğretilecektir.

Halk Eğitimi merkezi Müdürü Süleyman ÖLMEZ; Projenin amacı Unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını tekrardan gün yüzüne çıkararak, çocuklara açık havada arkadaşlarıyla birlikte oyun oynamanın  keyfini göstermek. Bu sayede onları teknoloji bağımlısı, pasif ve edilgen durumdan aktif, problem çözmede istekli , takım içinde çalışmaya uyumlu ve mutlu bireyler haline getirmektir dedi.

İLÇE GENELİNDE PEKÂLÂ PROJELER YÜRÜTÜLÜYOR

ÖLMEZ,İlçe genelindeki tüm ilkokul öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen projemiz; Alaşehir Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülmekte olan PEKÂLÂ PROJELER kapsamında Geleneksel çocuk oyunları ile “PEKÂLÂ OYNUYORUZ” ismini aldığını belirtti. Proje de; günümüzde gelişen teknolojinin faydalarının yanında bazı olumsuz yanları da mevcuttur. Erken çocukluk döneminde ekranla tanışan çocuklar edilgen olarak oyun ortamlarına girerek yapay mutluluklar yaşamaktadır. Hatta akıllı telefonsuz, tablet siz vakit geçirmeyi bilmedikleri gözlemlenmektedir. Bu proje sayesinde çocuklara açık havada geleneksel çocuk oyunlarını tanıtarak, fiziksel ve zihinsel olarak gelişimlerine fayda olunması hedeflendiğini dile getiren ÖLMEZ, Proje süresince çocuklar: Yağ satarım Bal Satarım, Kutu kutu pense,İstop, Seksek, Mendil Kapmaca, Yakan top,Halat, Çekme,Çatlak Patlak,Sandalye Kapmaca,Yakan Top,Dokuz Taş,İp Atlama,Kör Ebe,Misket,Çelik Çomak gibi oyunları öğreneceklerdir. Dedi.

Proje süresince  öğrenciler, Öğrendikleri oyunları 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı günü Alaşehir Kenan Evren Parkı’nda  “ Pekala Şenlikteyiz “ ismi ile çocuk şenliğinde sergileyeceklerdir.

Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü ÖLMEZ, bu proje sayesinde Alaşehirdeki tüm ilkokul öğrencilerimiz Geleneksel Çocuk Oyunlarını öğrenmiş olacaklardır… Halk Eğitimi Merkezi olarak Her zaman, Her yerde ve Her yaşta Alaşehirli vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.

 

süleyman Ölmez alaşehir halk eğitim abdullah uçgun alaşehir