Neden İngilizce Öğrenemiyoruz?

Ülke olarak İngilizce öğrenmeye karşı bir ön yargımız vardır. ülke genelinde İngilizce bilen kişi sayısı oldukça azdır. İlköğretimden bu yana öğretilmeye çalışılan İngilizce üniversiteden mezun olana kadar hayatımızdadır.

Reklam
Reklam

 

Ülke olarak İngilizce öğrenmeye karşı bir ön yargımız vardır. ülke genelinde İngilizce bilen kişi sayısı oldukça azdır. İlköğretimden bu yana öğretilmeye çalışılan İngilizce üniversiteden mezun olana kadar hayatımızdadır. İş hayatının olmazsa olmaz şartları arasında da yine İngilizceyi ileri derecede bilmek yer alır. Ülkemizde oldukça önemli bir yere sahip bu dil dünya üzerinde 54 ülkenin ana dilidir. Evrensel bir dil olması ve ulusların birbirleri ile anlaşmasını sağlayan bu dil aslına bakarsanız öyle korkulacak kadar zor bir değildir. telaffuz açısından oldukça kolay olan bu dili öğrenmek için saatlerce çalışmanıza da gerek yoktur. İngilizce saatler, fiiller, zaman zarfları ve soru cümleleri şeklinde başlayacağınız kavramlar ilerleyen seviyelerde zorlaşacak ve günlük hayatınızda derdinizi anlatacak seviyeye gelecektir. Birçok kişi İngilizce konusu geçtiğinde What’s your name? Sorusundan ileriye gidemiyor. Yapamayacağından korktuğundan ya da öğrenmenin gereksiz olduğundan dolayı İngilizce öğrenmeye çalışmıyor. İş hayatının %80 inde önemli bir rol oynayan İngilizce öğrenilmesi gereken dillerin başında gelmektedir. iyi bir kariyerin temelini şüphesiz İngilizce bilginiz oluşturacaktır. Hedeflediğiniz statüde çalışmak hatta üst düzey yönetici olabilmek için İngilizce bilmeniz şarttır. İngilizceyi tek başınıza video izleyerek ya da ezber yaparak öğrenemezsiniz. Mutlaka profesyonel alanda faaliyet gösteren bir eğitim kurumundan destek almanız gerekir. birçok insana göre gereksiz birçok insana göre da külfetli olan İngilizce eğitimler daha rahat bir yaşam sürebilmeniz için oldukça önemlidir.

Yaz turizminin yoğun yaşandığı bir şehirde çalışmaya karar verdiğinizde karşınıza ilk engel İngilizce olacaktır. Ya da turizm kentinde değil sıradan bir şehirde bir sekreterlik yapmaya karar verdiniz. Mutlaka İngilizce bilginiz ölçülecektir. Günümüzde birçok firma yabancı firmalar ile iş birliği içerisindedir. İthalat ve ihracatta anlaşmalar genellikle tüm dünyanın kabul gördüğü İngilizce ile mümkündür. İngilizce evrensel bir dil iken ülke olarak önemsiz bir dil haline getiriyor eğitim hayatımızın bitince öğrendiklerimizi de bir kenara bırakıyoruz. En basiti ev hanımısınız ve elektronik ev eşyası aldınız. Kullanım talimatına bakarak cihazı kullanmaya başlayacaksınız. Fakat kullanma talimatının İngilizce içerikli olması cihaz hakkında bilgi sahibi olmanızı engelleyecektir. İngilizce eğitimi her bireyin tamamlaması gereken bir eğitimdir. Kendi derdinizi anlatacak kadar bilmeniz bile yeterlidir. İngilizce aylar ve Türkçeleri ya da İngilizce mevsimler ya da Türkçeleri günde en az bir kere gördüğünüz İngilizce temel kavramlardır. Bana lazım olmaz ya da öğrensem ne olacak demek yerine bu gibi temel kavramları merak ederek İngilizce öğrenmeye karşı kendinizi motive etmelisiniz. Okul dönemlerinde sınav endeksli çalışmalarımız nedeniyle İngilizcenin mantığını değil ezberine önem verdik. Bu da İngilizcenin hayatımızda var olma süresi en aza indirdi. Bunun yerine iş hayatımızı ya da günlük hayatımızı düşünerek ve İngilizcenin hayatımızın her alanında lazım olacağını bilseydik gereğinden daha fazla önem verebilirdik. Önceki yıllarda önemsenmeyen bu dil artık günümüzde oldukça önemlidir. gerek öğretmenler gerek öğrenciler bunun bilincinde ve İngilizceye karşı daha ilgililer.

İngilizceyi öğrenecek zamanınız yoksa bunu çok farklı kanallar ile telafi edebilirsiniz. örneğin özel ders alarak ya da online İngilizce eğitim sitelerini tercih ederek ihtiyacınız olan eğitimi tamamlayabilirsiniz. Teknolojinin ilerlediği günümüzde bu gibi hizmetler öğrenci başarısını olumlu yönde etkilemektedir. Online İngilizce eğitim siteleri konusunda seçim yapamıyorsanız blog sayfalarını gözden geçirebilirsiniz. İnteringilizce blog sayfalarında sıkça konuşulan online İngilizce eğitim sitesidir. Mükemmel eğitim anlayışı alışılmışın dışında verilen eğitimlerde öğrenci daha başarılıdır. Öğrenci yorumlarına bakarak karar vereceğiniz bu sitenin milyonlarca öğrencisi vardır. belli bir yaş sınırlaması olmadan verilen eğitimler kategoriye ayrılmıştır. İhtiyacınız olan İngilizce eğitimi seçebilir, sadece o eğitim üzerinden devam edebilirsiniz. işiniz icabı İngilizce öğrenmek istiyorsanız iş İngilizcesini, çocuğunuza küçük yaşlarda İngilizce eğitimi vermek istiyorsanız da çocuk İngilizcesini tercih edebilirsiniz. eğitmenlerin tamamının ana dili İngilizcedir. bu da İngilizceyi ana vatanında öğrenmek gibi artı bir avantajdır. ana vatanına giderek İngilizceyi öğrenmek her zaman daha iyidir. Kalıcı olabilmesi açısından fayda sağlar. fakat gidebilecek durumunuz yoksa online İngilizce eğitim sitesini tercih ederek akıcı ve ana diliniz gibi İngilizceyi öğrenebilirsiniz. Üstelik düşündüğünüzden daha az miktarlarda eğitim ücreti ödeyerek İngilizce öğrenme ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayabilirsiniz.

neden ingilizce öğrenemiyoruz ingilizce öğrenme kolay ingilizce öğrenme