Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağış ve Fırtına Geliyor

Alaşehir Manşet Haber - Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile bazı illerde sağanak yağmur bekleniyor. Kıyı Ege ve Marmara'nın güneyinde zaman zaman fırtına şeklinde rüzgar beklenirken, toz taşınımı konusunda uyarı yapıldı.

Reklam
Reklam

 

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile bazı illerde sağanak yağmur bekleniyor. Kıyı Ege ve Marmara'nın güneyinde zaman zaman fırtına şeklinde rüzgar beklenirken, toz taşınımı konusunda uyarı yapıldı. Alaşehir ise, yağışlı bir hafta geçirecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ile Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Mersin çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde değişmeyeceği, doğu kesimlerde 4 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Trakya Kesimi (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) ve İç Ege ile Balıkesir çevrelerinde kuvvetli (40-70 km/sa),Kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla) ve Çanakkale çevrelerinde fırtına ve zaman zaman kuvvetli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklenmektedir.

ARABANIZI YIKATMAK İÇİN ACELE ETMEYİN!

Marmara ve Ege'de, Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI YAPILDI  

Rüzgarın; bugün Trakya kesimi (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ) ve İç Ege ile Balıkesir çevrelerinde kuvvetli (40-70 km/sa),kıyı Ege (İzmir, Aydın, Muğla) ve Çanakkale çevrelerinde fırtına ve zaman zaman kuvvetli fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ALAŞEHİR'DE YAĞIŞLI HAVA HAKİM OLACAK

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Alaşehir'de bugün dahil olmak üzere hafta içerisinde Salı ve Çarşamba günleri sağanak yağış bekleniyor. Hava sıcaklığı ise Salı ve Çarşamba günü 7-8 derece birden düşerken, Perşembe günü yerini güneşli bir güne bırakacak. 

İşte Alaşehir için tahmin edilen 5 günlük hava tahmin raporu;