Meteoroloji Uyardı, Kavrulacağız!

Alaşehir Manşet Haber - Çarşamba ve Perşembe günleri hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 10 derece kadar üzerine çıkması bekleniyor.

Reklam
Reklam

 

Hava sıcaklıklarının çarşamba ve perşembe günleri mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üzerine çıkması bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, yarın en yüksek hava sıcaklıklarının İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının perşembe günü İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde mevsim normallerinin 6-10 derece üzerinde olacağı öngörülüyor. 

Cuma gününden itibaren ise kuzeybatı kesimlerden başlayarak sıcaklıklarda ani azalış ve kuzey kesimlerde gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor. 

Sıcak havanın neden olabileceği güneş çarpması, vücutta sıvı kaybı gibi olumsuzluklara karşı özellikle kronik sağlık problemi bulunanlar, 65 yaş üstü olanlar ve çocukların dikkatli olmaları gerekiyor.

Alaşehir'de, Çarşamba günü hava sıcaklığı 39 derece iken perşembe günü ise 36 derece civarı olması bekleniyor. Cuma gününden itibaren sıcaklıklarda düşüş bekleniyor. 

Alaşehir için tahmin edilen bir haftalık hava tahmin raporu aşağıdadır ;

 


alaşehir hava durumu alaşehir sıcaklık alaşehir sıcak hava