Meteoroloji Saat Verdi. Şiddetli Geliyor

Alaşehir Manşet Haber - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre Alaşehir'de bugün akşam saatlerinden itibaren şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Yağış geçişlerinde dolu yaşanabilir.

Reklam
Reklam

 

Soner Vatansever-Alaşehir Manşet Haber - Alaşehir'de bugün akşam saatlerinden itibaren şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Çiftçi, olası bir dolu yağışına karşın endişeli. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması beklenirken, bölgemizde aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Alaşehir’de ise bugün saat 18.00'dan sonra yağış başlayacak. 

Bölgemizde yaşanan mevsimsel değişimler özellikle bağlardaki üzümlerde silkme denilen soruna neden oluyor. Bugün beklenen gök gürültülü sağanak yağış ve şiddetli rüzgar ise çiftçiyi tedirgin etti. Olası bir dolu yağışının bağlarda büyük bir zarara yol açabileceğini belirten Alaşehirli üzüm üreticisi Adem Türk, "Çevre il ve İlçelerimizde şimdiye kadar bir çok kez dolu yağdığını haber aldık. Bu sene bağlarımızda fazla yaprak yok ama güzel üzüm gözüküyor. Olası bir dolu yağışı bağlara ciddi zarar verir. Biz, kış yağmurlarından değil, yaz yağmurlarından çok korkuyoruz. Allah tüm çiftçimize afadsız, bol kazançlı bir sezon geçirmeyi nasip etsin" dedi. 

alaşehir alaşehir haberleri alaşehir haber sitesi alaşehir dolu alaşehir dolu yağışı