Meteoroloji'den Alaşehir için Fırtına ve Yağmur Uyarısı

Alaşehir Manşet Haber - Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre bölgemizde fırtına ve sağanak yağış etkili olacak.

Reklam
Reklam

 

Bölgemizde fırtına ile birlikte gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Balıkesir, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, İzmir, Manisa, Düzce, Zonguldak, Kastamonu kıyıları ile Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Hava sıcaklıkları Marmara'da 1 ila 3 derece azalacağı, iç ve kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor.

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Çanakkale, Bursa, Yalova, Balıkesir, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, İzmir, Manisa, Düzce, Zonguldak, Kastamonu kıyıları ile Sinop çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ALAŞEHİR'DE HAVA DURUMU

Hava sıcaklıklarının 24 derece dolaylarında seyretmesi beklenen Alaşehir'de gök yüzünün parçalı bulutlu olması bekleniyor. Saat 15.00’ten sonra yerel olmak üzere fırtına ile birlikte sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı havanın etkili olması tahmin ediliyor.

YEREL DOLU ve YILDIRIM DÜŞMELERİNE KARŞI DİKKATLİ OLUN! 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika duyurusunda, "Bölgede beklenen kuvvetli yağışların oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" uyarısında bulundu. 

alaşehir hava durumu alaşehir 45 haber alaşehir olay